Спасылкі ў сінім напісаны на англійскай мове, вы да артыкулу на англійскай мове. У гэтым выпадку, вы можаце таксама выбраць адзін з трох розных моў: іспанскай, партугальскіх і французскіх.

"Разумны бачыць бяду і хаваецца; а нявопытныя ідуць наперад і прымаюць кару"

(ВЫСЛОЎІ 27:12)

Па меры набліжэння да вялікай смутку, "няшчасце", што рабіць, каб падрыхтавацца "хаваць"? Што рабіць да, падчас і пасля вялікай смутку?

1 - Згодна з Адкрыцці 11:19 вялікае гора адбудзецца 10 этаніма (тышры). Раздзелы 38 і 39 Езэкііля распавядаюць прароцкае апавяданне аб вялікай скрусе. Відавочна, што сама па сабе гэтая інфармацыя не дае нам год (Дадатак 1 (артыкулы на англійскай, іспанскай, партугальскай і французскай мовах (карыстайцеся перакладам Google)).

 

"І раз'юшыліся язычнікі; і прыйшоў гнеў твой і час судзіць мёртвых і даць адплату рабам Тваім, прарокам і сьвятым і тым, што баяцца імя Твайго, малым і вялікім, і пагубіць тых, што губілі зямлю. І расчыніўся храм Божы на небе, і зьявіўся каўчэг запавету Ягонага ў храме Ягоным; і ўчыніліся маланкі і галасы, і грымоты і землятрусы і вялікі град." (Адкрыцьцё 11:18,19). Гэты тэкст паказвае раптоўнае бачанне Каўчэга Запавету напярэдадні Вялікай Смутку. Цяпер, як і ў бачанні Езэкііля 9:3, Каўчэг Запавету быў бачны толькі 10 Тышры (Этанім), дзень драматычнага святкавання Дня Ачышчэння.

 

2- Згодна з Езэкііля 39:12-14, год (біблейскага (габрэйскага) календара), які будзе адпавядаць вялікай смутку, будзе месяцова-сонечным, гэта значыць, будзе 13-ы ўстаўны месяц (véadar) ( Дадатак 2 і Дадатак 2 BIS (артыкулы на англійскай, іспанскай, партугальскай і французскай мовах (выкарыстоўвайце пераклад Google)).

 

У кнізе Езэкііля згадваецца, што год, у які адбудзецца Вялікая Смутак, будзе месяцова-сонечным з 13 месяцамі паводле яўрэйскага календара. У Езэкііля, раздзелах 38 і 39, мы маем прароцкае апісанне падзей да, падчас і пасля Вялікага Смутку. Ён згадвае сямімесячны перыяд ачышчэння Зямлі пасля Вялікага Смутку: "І дом Ізраілеў сем месяцаў будзе хаваць іх, каб ачысьціць зямлю. І ўвесь народ зямлі будзе хаваць іх, і славуты будзе ў іх дзень, калі Я праслаўлю Сябе, кажа Гасподзь Бог. І назначаць людзей, якія ўвесь час будуць абыходзіць зямлю і з дапамогаю прахожых хавацьмуць тых, што засталіся на паверхні зямлі - дзеля ачышчэньня яе: а як пройдзе сем месяцаў яны пачнуць рабіць пошукі" (Езэкііль 39:12-14). Як гэтая простая інфармацыя дазваляе нам зразумець, што гэта будзе месяцова-сонечны год з 13 месяцаў?

 

Згодна з Адкрыцці 11:19 вялікае гора адбудзецца 10 тышры. Раздзелы 38 і 39 Езэкііля распавядаюць прароцкае апавяданне аб вялікай скрусе. Затым, у канцы сямі месяцаў, згаданых у Езэкііля 39:12-14, напісана, што прарок меў бачанне Храма, які прадстаўляе панаванне Божага Валадарства на зямлі, 10 нісана: "У дваццаць пятым годзе пасьля перасяленьня нашага, на пачатку года, у дзясяты дзень месяца, у чатырнаццатым годзе пасьля разбурэньня горада, у той самы дзень была на мне рука Госпада, і Ён павёў мяне туды" (Езэкііль 40:1). Пачаткам года ў біблейскім календары быў нісан, а дзесяты дзень адпавядае 10 нісана.

 

Звычайна ад 10 тышры (этанім) да 10 нісана праходзіць толькі 6 месяцаў. Той факт, што Езэкііль (39:12-14) згадвае 7 месяцаў, азначае, што ў год вялікай смутку будзе ўстаўлены трынаццаты месяц перад нісанам, г.зн. Веадар (або Адар II). Год Вялікага Смутку будзе месяцова-сонечным і працягнецца 13 месяцаў. 2023/2024 год будзе месяцова-сонечным, гэта значыць будзе дададзены месяц Адар II (або Веадар).

 

Старонка падрабязнага тлумачэння даты (карыстайцеся гугл-перакладчыкам):

 

English: http://www.yomelyah.com/436580028

Spanish: http://www.yomeliah.com/436505187.html

Portuguese: http://www.yomelias.com/436549844

French: http://www.yomelijah.com/436562889


Духоўная падрыхтоўка перад вялікай смутку

"І будзе: кожны, хто пакліча імя Іеговы, уратуецца"

(ЁІЛЯ 2:32)

  • Гэта проста азначае, што: пошук Іеговы : "Блізкі вялікі дзень Іеговы, блізкі - і вельмі сьпяшаецца: ужо чуцен голас дня Іеговы. Горка заенчыць тады і самы адважны! Дзень гневу - дзень гэты, дзень скрухі і ўціску, дзень спусташэньня і плягі, дзень цемры і змроку, дзень воблака і мглы, дзень трубы і ваяўнічага крыку супроць умацаваных гарадоў і высокіх вежаў. (…) пакуль ня прыйшло вызначэньне - дзень праляціць, як мякіна - пакуль ня прыйшоў на вас палымяны гнеў Іеговы, пакуль не настаў вам дзень лютасьці Іеговы. Знайдзеце Іеговы, усе пакорліўцы зямлі, выканаўцы законаў Яго; знайдзеце праўду, знайдзеце пакорлівую мудрасьць; можа стацца, вы схаваецеся ў дзень гневу Іеговы" (САФОНА 1:14-16 ; 2:2,3).
  • Любіць Бога, прызнаць, што Ён ёсць назву: Іеговы (YHWH) (Матфея 6: 9 "Хай свяціцца імя Тваё") (The Revealed Name). Бога ёсць імя: Іеговы. Мы павінны пакланяцца толькі Гасподзь. Мы павінны любіць ўсё нашу жыццёвую сілу: "Я Іеговы, гэта - Маё імя, і ня дам славы Маёй іншаму і хвалы Маёй балванам" (Ісая 42:8). "Ты варты, Іеговы, прыняць славу і гонар і сілу, бо Ты стварыў усё, і ўсё па Тваёй волі існуе і створана"  (Адкрыцьцё 4:11). "Ісус жа сказаў яму: "палюбі Іеговы Бога твайго ўсім сэрцам тваім, і ўсёю душою тваёю, і ўсім разуменьнем тваім"" (Мэцью 22:37). Бог не Тройца. Троіца ня вучэнне Бібліі.
  • Гэтая любоў да Бога праз адносіны з Ім праз малітву. Ісус Хрыстос даў канкрэтныя парады, каб маліцца Богу належным чынам у Матфея 6: "І калі молішся, ня будзь, як крывадушнікі, што любяць у сынагогах і на рагах вуліц, стоячы, маліцца, каб выставіцца перад людзьмі. Праўду кажу вам, што яны атрымліваюць узнагароду сваю. Ты ж, калі молішся, зайдзі ў пакой твой і, зачыніўшы дзьверы твае, памаліся Айцу твайму, Які ў тайнасьці; і Айцец твой, Які бачыць у тайнасьці, аддасьць табе на яве. А молячыся, не гаварэце лішняга, бы язычнікі; бо яны думаюць, што ў мнагаслоўі сваім пачутыя будуць; дык ня будзьце ж падобныя да іх; бо ведае Айцец ваш, у чым вы маеце патрэбу, раней, чым вы ў Яго папросіце. Дык вось, малецеся так: Войча наш, Які ёсьць на нябёсах! Хай сьвяціцца імя Тваё; хай прыйдзе Царства Тваё; хай будзе воля Твая як на небе, так на зямлі; хлеб наш надзённы дай нам сёньня; і даруй нам правіны нашыя, як і мы даруем вінаватым перад намі; і не дапусьці нас да спакусы, але ратуй нас ад ліхога; бо Тваё ёсьць Царства і сіла і слава навекі. Амін. Бо калі вы будзеце дараваць людзям правіны іх, дык даруе і вам Айцец ваш Нябесны; а як ня будзеце дараваць людзям іх правінаў, дык і Айцец ваш не даруе вам правінаў вашых" (МАЦЬВЕЯ 6:5-15) (How to Pray God? ; In Congregation).
  • Іеговы Бог патрабуе, каб нашы адносіны з ім выключна: "Не; але што язычнікі, калі прыносяць ахвяры, дык прыносяць дэманам, а ня Богу; але я не хачу, каб вы былі ў супольнасьці з дэманамі. Ня можаце піць чару Іеговы і чару дэманскую; ня можаце быць супольнікамі ў гасьціне Іеговы і ў гасьціне дэманскай. Няўжо мы адважымся дражніць Іеговы? Хіба мы мацнейшыя за Яго?" (1 КАРЫНФЯНАЎ 10:20-22).
  • Для таго, каб любіць Бога, каб прызнаць, што ў яго ёсць сын, Ісус Хрыстос. Ісус Хрыстос ёсць адзіны Сын Божы, у тым сэнсе, што гэта адзіны Сын Божы, які быў створаны Богам:  "Ісус пытаўся ў вучняў Сваіх, кажучы: за каго людзі ўважаюць Мяне, Сына Чалавечага? Яны сказалі: адны за Яна Хрысьціцеля, другія за Ільлю, а тыя за Ерамію альбо за аднаго з прарокаў. Ён кажа ім: а вы за каго ўважаеце Мяне? І Сымон Пётр сказаў у адказ: Ты - Хрыстос, Сын Бога Жывога. І Ісус сказаў яму ў адказ: дабрашчасны ты, Сымоне, сыне Ёнаў, бо ня плоць і кроў адкрылі табе гэта, а Айцец Мой, Які ёсьць у нябёсах" (Матфей 16:13-17; Іаана 1:1-3). Ісус Хрыстос не Бог Усемагутны, і гэта не з'яўляецца часткай Тройцы. Толькі вера ў ахвяру Хрыста дае прабачэнне грахоў і пазней, вылячэнне і ўваскрасенне з мёртвых: "Бо так палюбіў Бог сьвет, што аддаў Сына Свайго Адзінароднага, каб кожны, хто верыць у Яго, не загінуў, а меў жыцьцё вечнае. (...) Хто верыць у Сына, мае жыцьцё вечнае; а хто ня верыць у Сына, ня ўбачыць жыцьця, а гнеў Божы застаецца на ім" (Ян 3:16,36; Мц 20: 28) (Памінанне смерці Ісуса Хрыста; Jesus Christ the Only Path; The King Jesus Christ).
  • Другая важная запаведзь, згодна Ісусу Хрысту, любіць бліжняга: "а другая падобная да яе: "палюбі блізкага твайго, як самога сябе"; на гэтых дзьвюх запаведзях грунтуецца ўвесь закон і прарокі" (МАЦЬВЕЯ 22:37-40). Нянавісць забараняецца: "Кожны, хто ненавідзіць брата свайго, ёсьць душагуб; а вы ведаеце, што ніякі душагуб ня мае жыцьця вечнага, якое ў ім заставалася" (1 Іаана 3:15). Забойства забаронена, па асабістых прычынах, для рэлігійнага патрыятызму або дзяржаўнага патрыятызму: "Тады кажа яму Ісус: вярні меч твой у месца ягонае, бо ўсе, што возьмуць меч, ад мяча і загінуць" (Мацей 26:52) (The End of Patriotism; The Sacred Blood; The Sacred Life) .
  • Калі мы любім Бога, мы імкнемся, каб дагадзіць Яму, маючы добрыя паводзіны: "О, чалавеча! сказана табе, што - дабро, і чаго патрабуе ад цябе Іеговы: дзейнічаць справядліва, любіць справы міласэрнасьці і пакорнамудра хадзіць перад Богам тваім" (МІХЕЯ 6:8) (Пачатковую адукацыю Бібліі).
  • Калі мы любім Бога, мы будзем пазбягаць любога паводзін, якое ён не ўхваляе: "Хіба ня ведаеце, што няправедныя Царства Божага не спадкуюць? Не ашуквайце саміх сябе: ні блудадзеі, ні балвахвалы, ні пералюбцы, ні ганебцы, ні рукаблуды, ні мужаложцы, ні ліхазьдзірцы, ні зладзеі, ні п'яніцы, ні ліхасловы, ні драпежнікі - Царства Божага не спадкуюць" (1 Карынфянаў 6:9,10).
  • Для таго, каб любіць Бога, каб прызнаць, што Ён мае зносіны (ўскосна) з дапамогай яго словы Бібліі. Для таго, каб любіць Бога, каб прызнаць, што Ён мае зносіны (ўскосна) з дапамогай яго словы Бібліі. Біблія ёсць Слова Бога: "Усё Пісаньне боганатхнёнае і карыснае для навучаньня, для выкрыцьця, для выпраўленьня, для настаўленьня ў праведнасьці, каб быў дасканалы Божы чалавек, да ўсякае добрае справы падрыхтаваны" (2 Цімафею 3:16,17). Мы павінны чытаць, вывучаць і ўжываць яго ў нашым жыцці: "а ў законе Гасподзь воля ягоная, і пра закон Ягоны ўдзень і ўначы разважае! І будзе ён, быццам дрэва, над плынямі водаў пасаджанае, што родзіць свой плод у свой час, і ліст у якога ня жухне; і ва ўсім, што ён учыняе, пашчасьціць яму" (Псальм 1:1-3) (Read the Bible Daily). Біблія Інтэрнэт даступны на вэб-сайце і некаторых біблейскіх урыўкаў лепш карыстацца яго парадамі (Матфея кіраўніка 5-7: Нагорная пропаведзь, кнігу Псальмаў, Прыпавесцяў, чатыры Евангеллі, ад Матфея, Марка, Лукі і Яна і многія іншыя Пісання (2 Цімафею 3: 16,17)).

Што рабіць падчас вялікай смутку

Паводле Бібліі ёсць пяць важных умоў, якія дазволяць нам атрымаць ласку Божую падчас вялікай смутку:

  • Заклікаючы імя Іеговы ў малітве: "І будзе: кожны, хто пакліча імя Іеговы, уратуецца" (ЁІЛЯ 2:32).
  • Маючы веру ў адкупленчай каштоўнасці крыві Хрыста на дараваньне нашых грахоў. Ісус Хрыстос не Бог Усемагутны, і гэта не з'яўляецца часткай Тройцы. Толькі вера ў ахвяру Хрыста дае прабачэнне грахоў і пазней, вылячэнне і ўваскрасенне з мёртвых: "Бо так палюбіў Бог сьвет, што аддаў Сына Свайго Адзінароднага, каб кожны, хто верыць у Яго, не загінуў, а меў жыцьцё вечнае. (...) Хто верыць у Сына, мае жыцьцё вечнае; а хто ня верыць у Сына, ня ўбачыць жыцьця, а гнеў Божы застаецца на ім" (Ян 3:16,36; Мц 20: 28). "Пасьля гэтага зірнуў я, і вось, вялікае мноства людзей, якога ніхто ня мог палічыць, з усіх плямёнаў і каленаў, і народаў і родаў стаяла перад тронам і перад Ягнём у белым адзеньні і з пальмавымі галінкамі ў руках сваіх. (...) І ён сказаў мне: гэта тыя, якія прыйшлі ад вялікае скрухі; яны абмылі вопратку сваю і адбялілі вопратку сваю Крывёю Ягняці" (Адкрыцьцё 7:9-17).
  • Плач Ераміі пра смерць Хрыста, што дазваляе выжыванне ў вялікай смутку: "А на дом Давіда і на жыхароў Ерусаліма вылью дух мілаты і замілаваньня, і яны паглядзяць на Яго, Якога пранізалі, і будуць галасіць па Ім, як галосяць па адзінародным сыне, і смуткаваць, як смуткуюць па першынцы. У той дзень падымецца вялікі плач у Ерусаліме, як плач Гададрымона ў даліне Манідонскай" (ЗАХАРЫІ 12:10,11). Плач Ераміі з-за дрэннага паводзінаў чалавека: "І сказаў яму Іеговы: прайдзі пасярод горада, пасярод Ерусаліма, і на ілбах людзей, якія смуткуюць і ўбольваюцца праз усе гідоты, што чыняцца сярод яго, зрабі знак" (ЕЗЭКІІЛЯ 9:4).
  • Галаданне: "Затрубеце трубою на Сіёне, назначце пост і абвясьцеце ўрачысты сход. Зьбярэце народ, склічце сход, запрасеце старцаў, зьбярэце падлеткаў і грудных немаўлят" (ЁІЛЯ 2:15,16).
  • Абстыненцыя палавой: "хай выйдзе малады з хароміны сваёй і маладая са сваёй сьвяцёлкі" ((ЁІЛЯ 2:16). "Усе астатнія плямёны - кожнае племя асобна, і жанчыны іхнія асобна" (ЗАХАРЫІ 12:12-14). Тэрмін "жанчыны іхнія асобна", выказвае сэксуальнае ўстрыманне.

Што рабіць пасля вялікай смутку

Ёсць два асноўных Іеговы рэкамендацыі:

  • Святкаванне "валадарства Іеговы" і вызваленне чалавецтва і на сьвяткаваньне сьвята кучак: "Потым усе астатнія з усіх народаў, якія прыходзілі супроць Ерусаліма, Іеговы прыходзіць год у год на пакланеньне Цару, Іеговы Саваофу, і на сьвяткаваньне сьвята кучак" (ЗАХАРЫІ 14:16) (The Release).
  • ўборка зямлі на працягу 7 месяцаў пасля вялікай смутку, да 10 «Нісана» (месяц габрэйскага календара) (Езэкііль 40: 1,2): "І дом Ізраілеў сем месяцаў будзе хаваць іх, каб ачысьціць зямлю" (ЕЗЭКІІЛЯ 39:12).

Калі ў вас ёсць пытанні ці патрэбна дадатковая інфармацыя, калі ласка, звяжыцеся з вэб-сайта або ўліковага запісу сайта Twitter. Бог дабраслаўляе чыстае сэрца. Амэн (Ян 13: 10).

галоўнае меню:
англійская: http://www.yomelyah.com/435871998 
іспанскі: http://www.yomeliah.com/435160491 
партугальская: http://www.yomelias.com/435612345 
французскі: http://www.yomelijah.com/433820120

Comentarios recientes

18.11 | 21:23

Hola Abner, soy cristiano. Has contestado a tu segunda pregunta... Atentamente...

18.11 | 18:52

Hola dos preguntas,
1, eres testigo de jehova?,,
2, tu tomas de los emblemas en la conmemoración?,
Lo pregunto porque mencionas sobre tomar del pan y el vino, incluido la gran muchedumbre

27.10 | 08:47

Hola Abner, entendiste bien, en solo un día... Además, puedes ver el 1 grande... Muy atentamente...

26.10 | 21:54

Hola hermano mi nonbre es abner mendez
E estado analizando varios temas de esta pagina
Y tengo una pregunta. La gran tribulación comenzaría
El 10 de tisri, o finaliza el día 10 de tisri,

Compartir esta página