Біблія онлайн

Спасылкі ў сінім напісаны на англійскай мове, вы да артыкулу на англійскай мове. У гэтым выпадку, вы можаце таксама выбраць адзін з трох розных моў: іспанскай, партугальскіх і французскіх.

Пачатковую адукацыю Бібліі

Pусский  Yкраїнський  Polski  Lietuvos   Latvijas  עברי

SOLA SCRIPTURA

  • Бога ёсць імя: Іеговы. Мы павінны пакланяцца толькі Гасподзь. Мы павінны любіць ўсё нашу жыццёвую сілу: "Я Іеговы, гэта - Маё імя, і ня дам славы Маёй іншаму і хвалы Маёй балванам" (Ісая 42:8) (The Revealed Name). "Ты варты, Іеговы, прыняць славу і гонар і сілу, бо Ты стварыў усё, і ўсё па Тваёй волі існуе і створана"  (Адкрыцьцё 4:11) (Worship Jehovah; In Congregation). "Ісус жа сказаў яму: "палюбі Іеговы Бога твайго ўсім сэрцам тваім, і ўсёю душою тваёю, і ўсім разуменьнем тваім"" (Мэцью 22: 37). Бог не Тройца. Троіца ня вучэнне Бібліі.
  • Ісус Хрыстос ёсць адзіны Сын Божы, у тым сэнсе, што гэта адзіны Сын Божы, які быў створаны Богам:  "Ісус пытаўся ў вучняў Сваіх, кажучы: за каго людзі ўважаюць Мяне, Сына Чалавечага? Яны сказалі: адны за Яна Хрысьціцеля, другія за Ільлю, а тыя за Ерамію альбо за аднаго з прарокаў. Ён кажа ім: а вы за каго ўважаеце Мяне? І Сымон Пётр сказаў у адказ: Ты - Хрыстос, Сын Бога Жывога. І Ісус сказаў яму ў адказ: дабрашчасны ты, Сымоне, сыне Ёнаў, бо ня плоць і кроў адкрылі табе гэта, а Айцец Мой, Які ёсьць у нябёсах" (Матфей 16:13-17; Іаана 1:1-3) (Jesus Christ the Only Path; The King Jesus Christ). Ісус Хрыстос не Бог Усемагутны, і гэта не з'яўляецца часткай Тройцы.
  • Святы Дух з'яўляецца дзеючай сілай Бога. Гэта не чалавек: "І зьявіліся ім языкі падзеленыя, як бы вогненныя, і апусьціліся па адным на кожнага зь іх" (Дзеі 2:3). Святы Дух не з'яўляецца часткай Тройцы.
  • Біблія ёсць Слова Бога: "Усё Пісаньне боганатхнёнае і карыснае для навучаньня, для выкрыцьця, для выпраўленьня, для настаўленьня ў праведнасьці, каб быў дасканалы Божы чалавек, да ўсякае добрае справы падрыхтаваны" (2 Цімафею 3:16,17). Мы павінны чытаць, вывучаць і ўжываць яго ў нашым жыцці: "а ў законе Гасподзь воля ягоная, і пра закон Ягоны ўдзень і ўначы разважае! І будзе ён, быццам дрэва, над плынямі водаў пасаджанае, што родзіць свой плод у свой час, і ліст у якога ня жухне; і ва ўсім, што ён учыняе, пашчасьціць яму" (Псальм 1:1-3) (Read The Bible Daily).
  • Толькі вера ў ахвяру Хрыста дае прабачэнне грахоў і пазней, вылячэнне і ўваскрасенне з мёртвых: "Бо так палюбіў Бог сьвет, што аддаў Сына Свайго Адзінароднага, каб кожны, хто верыць у Яго, не загінуў, а меў жыцьцё вечнае. (...) Хто верыць у Сына, мае жыцьцё вечнае; а хто ня верыць у Сына, ня ўбачыць жыцьця, а гнеў Божы застаецца на ім" (Ян 3:16,36; Мц 20: 28) (Памінанне смерці Ісуса Хрыста; The Release).
  • Царства Божае нябеснае ўрад устанавіў на небе ў 1914 годзе, і чый кароль Ісус Хрыстос разам з 144000 цароў і сьвятароў, якія складаюць "Новы Іерусалім", нявесту Хрыстову. Гэта нябеснае ўрад скончыць цяперашнія ўрада чалавека падчас вялікі смутак: "І ў дні тых царстваў Бог Нябесны паставіць царства, якое вавек ня зруйнуецца, і царства гэтае ня будзе перададзена другому народу; яно струшчыць і разбурыць усе царствы, а самое будзе стаяць вечна (Адкрыцьцё 12:7-12; 21:1-4; Матфея 6:9-10; Данііла 2:44) (The End of Patriotism; The King Jesus Christ; The Earthly Administration of the Kingdom of God). Царства Божае будзе правіць Зямлёй.
  • Смерць супрацьлегласць жыцця. Душа памірае і дух (жыццёвая сіла) знікае: "Не спадзявайцеся на князёў, ні ў сына чалавечага, якому не паратунак. Выходзіць дух яго, і ён вяртаецца ў зямлю сваю; у той дзень зьнікаюць усе намеры ягоныя" (Пс 146:3,4; Эклезіяста 3:19,20; 9:5,10).
  • Там будзе нядзелю праведных і няправедных: "Ня зьдзіўляйцеся з гэтага: бо настае час, калі ўсе, хто ў магілах, пачуюць голас Сына Божага, і выйдуць тыя, што тварылі дабро на ўваскрэсеньне жыцьця, а што ліха чынілі - на ўваскрэсеньне асуды" (Ян 5:28,29; Дз 24:15). Няправедных  будуць ацэньвацца на аснове іх паводзін у час праўлення 1000 год (а не на аснове іх паводзінаў у мінулым), якая пачнецца пасля смутку: "І ўгледзеў я вялікі белы трон і Таго, Хто сядзеў на ім, ад аблічча Якога ўцякала неба і зямля, і не знайшлося ім месца. І ўгледзеў я мёртвых, малых і вялікіх, якія стаялі перад Богам, і кнігі разгонутыя былі; і іншая кніга разгорнутая, якая ёсьць кніга жыцьця; і суджаны былі мёртвыя, згодна з напісаным у кнігах, паводле ўчынкаў сваіх. Тады аддало мора мёртвых, што былі ў ім, і сьмерць і пекла аддалі мёртвых, якія былі ў іх; і суджаны быў кожны паводле ўчынкаў сваіх" (Адкрыцьцё 20: 11-13) (The Administration of the Earthly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Judgment of the unrighteous).
  • Толькі 144000 людзі ідуць на неба з Езусам Хрыстом. Вялікая натоўп згадваецца ў Адкрыцці 7: 9-17 з'яўляюцца тыя, хто выжыве вялікую скруху і жыць вечна ў зямным раі: "І я чуў лік запячатаных: запячатаных было сто сорак чатыры тысячы з усіх каленаў сыноў Ізраілевых. (...) Пасьля гэтага зірнуў я, і вось, вялікае мноства людзей, якога ніхто ня мог палічыць, з усіх плямёнаў і каленаў, і народаў і родаў стаяла перад тронам і перад Ягнём у белым адзеньні і з пальмавымі галінкамі ў руках сваіх. (...) І ён сказаў мне: гэта тыя, якія прыйшлі ад вялікае скрухі; яны абмылі вопратку сваю і адбялілі вопратку сваю Крывёю Ягняці" (Адкрыцьцё 7:3-8; 14:1-5; 7:9-17) (The Heavenly Resurrection (144000); The Great Crowd).
  • Мы жывем у апошнія дні, якія заканчваюцца ў вялікай смутку (Мц 24,25; Марк 13; Лукі 21; Адкрыцьцё 19:11-21). Прысутнасць Хрыстос пачалося нябачна з 1914 года і скончыцца пасля 1000 года валадараньня: "Калі ж сядзеў Ён на гары Аліўнай, дык прыступілі да Яго вучні асобна, кажучы: скажы нам, калі гэта будзе? і якая азнака Твайго прыходу і сканчэньня веку?" (Матфей 24: 3) (The Great Tribulation; The King Jesus Christ).
  • зямны рай: "і ўтрэ Бог кожную сьлязіну з вачэй іхніх, і сьмерці ня будзе ўжо; ні плачу, ні енку, ні хваробы ўжо ня будзе; бо ранейшае прайшло" (Ісая 11,35,65; Адкрыцьцё 21:1-5) (The Release).
  • Бог дазволіў зло. Гэта дало адказ на выклік д'ябла, пра законнасць суверэнітэту Іеговы (Быццё 3:1-6) (Satan Hurled). А таксама даць адказ на абвінавачванне д'ябла ў дачыненні цэласнасці чалавека (Ёў 1:7-12; 2:1-6). Гэта не Бог, які прычыняе пакуты (Jacques 1:13). Пакуты з'яўляюцца вынікам чатырох асноўных фактараў: Д'ябал можа быць той, які выклікае пакуты (але не заўсёды) (Ёў 1:7-12; 2:1-6). Пакутуе з'яўляецца вынікам нашага нашчадка Адама грахоўнага стану, што прыводзіць да старасці, хваробы і смерці (Рымлянаў 5:12; 6:23). Пакутуе быць вынікам дрэнных чалавечых рашэнняў (намі ці ў іншых людзей) з-за нашай грахоўнасці атрымалі ў спадчыну ад Адама (Другі закон 32: 5; Рымлянаў 7:19). Пакутуе можа быць вынікам «час і непрадбачаных падзей», якія робяць чалавек знаходзіцца ў няправільным месцы ў няправільны час (Эклезіяст 9:11). Лёс не вучэнне Бібліі, мы не «для», каб рабіць дабро ці зло, а на аснове свабоднай волі, мы вырашылі зрабіць «добра» або «зло» (Другі закон 30:15).
  • Мы павінны служыць інтарэсам Валадарства Божага, будучы хрышчаным і дзейнічаць у адпаведнасці з тым, што напісана ў Бібліі (Мацей 28:19,20) (The Baptism). Гэта цвёрдая пазіцыя на карысць Божага Валадарства выяўляецца рэгулярна публічна прапаведаваць Евангелле (Мацей 24:14) (The Good News; The End of Patriotism).

біблейскі забарону

  • Нянавісць забараняецца: "Кожны, хто ненавідзіць брата свайго, ёсьць душагуб; а вы ведаеце, што ніякі душагуб ня мае жыцьця вечнага, якое ў ім заставалася" (1 Іаана 3:15). Забойства забаронена, па асабістых прычынах, для рэлігійнага патрыятызму або дзяржаўнага патрыятызму: "Тады кажа яму Ісус: вярні меч твой у месца ягонае, бо ўсе, што возьмуць меч, ад мяча і загінуць" (Мацей 26:52) (The End of Patriotism).
  • Крадзеж забараняецца: "Хто краў, больш ня крадзь, а лепей працуй, робячы сваімі рукамі карыснае, каб было з чаго выдзяляць таму, хто мае патрэбу" (Эфесянаў 4:28).
  • Лежачы забараняецца: "ня хлусеце адно аднаму, бо вы распранулі зь сябе старога чалавека зь дзеямі ягонымі" (Каласянаў 3:9).
  • Іншыя біблейскія забароны: "Бо заўгодна Сьвятому Духу і нам не ўскладаць на вас ніякага цяжару болей, апрача гэтага неабходнага: устрымлівацца ад ідалаахвярнага і крыві, і душанага і распусты, і не рабіць іншым таго, чаго сабе ня зычыце; трымаючыся гэтага, добра зробіце. Будзьце здаровыя" (дзеі 15:19,20,28,29).
  • Рэчы, якія былі забруджаныя з ідаламі: звязаныя з рэлігійнай практыкай, супярэчаць Бібліі, святкаванне язычніцкіх святаў. Гэта можа быць рэлігійнай практыкай да забою або спажывання мяса: "Усё, што прадаецца на торжышчы, ежце не перабіраючы, дзеля спакою сумленьня; бо Іеговы зямля і ўсё, што на ёй. Калі хто зь няверных пакліча вас, і вы захочаце пайсьці, - дык усё, што вам прапануецца, ежце не перабіраючы дзеля спакою сумленьня. Але калі хто скажа вам: гэта ідалаахвярнае, - дык ня ежце дзеля таго, хто падказаў вам, і дзеля сумленьня; бо Гасподняя зямля, і ўсё, што на ёй. Сумленьне ж разумею не сваё, а іншага; бо дзеля чаго маёй свабодзе быць суджанай чужым сумленьнем? Калі я з удзячнасьцю ем, дык навошта мяне дакараць за тое, за што я дзякую?" (1 Карынфянаў 10:25-30).
  • "Ня ўгінайцеся пад чужое ярмо зь нявернымі. Бо што супольнага ў праведнасьці зь беззаконьнем? што супольнага ў сьвятла зь цемраю? Якая згода паміж Хрыстом і Вэліярам? Альбо якая саўдзельнасьць у верніка зь няверным? Якая агульнасьць храма Божага зь ідаламі? Бо вы храм Бога Жывога, як сказаў Бог: "усялюся ў іх і буду хадзіць у іх; і буду іхнім Богам, і яны будуць Маім народам". І таму выйдзіце зь іхнага асяродзьдзя і аддзялецеся, - кажа Гасподзь, - і не дакранайцеся да нячыстага, і Я прыму вас і буду вам за Айца, і вы будзеце Маімі сынамі і дочкамі, кажа Іеговы Усеўладны" (2 Карынфянаў 6 :14-18).
  • Ня практыкаваць ідалапаклонства. Мы павінны знішчыць любы аб'ект або балвахвальскае крыжы малюнка, статуі для рэлігійных мэтаў (Матфея 7: 13-23). Ня практыкаваць акультызм: варажбы, магія, астралогія ... Мы павінны знішчыць усе аб'екты, звязаныя з акультным (Дзеі 19:19, 20).
  • Не варта глядзець фільмы ці парнаграфічныя або гвалтоўныя і зневажальныя малюнка. Устрымаецеся азартныя гульні, ўжыванне наркотыкаў, такіх як марыхуана, бетэль, тытунь, лішак спірту, оргіі: "І вось, прашу вас, браты, міласэрнасьцю Божай, аддавайце целы вашыя ў ахвяру жывую, сьвятую, Богу спадобную: на разумнае служэньне ваша" (Рымлянаў 12:1 ; Мацей 5:27-30 ; Псалмы 11:5).
  • Сэксуальная распуста (блуд): пералюб, сэксуальныя адносіны, не будучы ў шлюбе (мужчынскі / жаночы), мужчынскі і жаночы гомасэксуалізм і перакручаныя сэксуальныя практыкі: "Хіба ня ведаеце, што няправедныя Царства Божага не спадкуюць? Не ашуквайце саміх сябе: ні блудадзеі, ні балвахвалы, ні пералюбцы, ні ганебцы, ні рукаблуды, ні мужаложцы, ні ліхазьдзірцы, ні зладзеі, ні п'яніцы, ні ліхасловы, ні драпежнікі - Царства Божага не спадкуюць" (1 Карынфянаў 6:9,10). "Шлюб ва ўсіх няхай будзе пачэсны і ложак беззаганны; а распусьнікаў і пералюбцаў судзіць Бог" (ГАБРЭЯЎ 13:4).
  • Біблія асуджае шматжонства, кожны чалавек у гэтай сітуацыі, і хоча, каб выканаць волю Божую, павінен выправіць сітуацыю, проста застаючыся са сваёй першай жонкай ён ажаніўся (1 Цімафею 3: 2 "муж адной жанчына"). Біблія забараняе мастурбацыю: "Par conséquent, mettre à mort vos membres qui sont la terre, l'impudicité, l'impureté, la passion, le désir du mal, et la cupidité, qui est une idolâtrie" (Каласянаў 3:5).
  • Гэта забаронена ёсць кроў, нават у тэрапеўтычных мэтах (пераліванне крыві): "толькі плоці з душою яе, з крывёю яе, ня ежце" (Быццё 9:4) (The Sacred Blood; The Sacred Life).
  • Хрысціянска які з'яўляецца сталым і добрым веданнем біблейскіх прынцыпаў, будзе рабіць адрозненне паміж "добрым" і "злом", нават калі гэта прама не напісана ў Бібліі: "а цьвёрдая ежа ўласьцівая дасканалым, у якіх пачуцьці навыкам прывучаны адрозьніваць дабро і зло" (ГАБРЭЯЎ 5:14).