Біблія онлайн

Спасылкі ў сінім напісаны на англійскай мове, вы да артыкулу на англійскай мове. У гэтым выпадку, вы можаце таксама выбраць адзін з трох розных моў: іспанскай, партугальскіх і французскіх.

Пачатковую адукацыю Бібліі

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch 

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands 

Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti 

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  Türk  العربية  فارسی  עברי  ייִדיש

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски 

Swahili Hausa Afrikaans Igbo Xhosa Yoruba Zulu Malagasy አማርኛ Somali

हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의 

Tagalog  Indonesia  Jawa  Myanmar

 

SOLA SCRIPTURA

  • Бога ёсць імя: Іеговы. Мы павінны пакланяцца толькі Гасподзь. Мы павінны любіць ўсё нашу жыццёвую сілу: "Я Іеговы, гэта - Маё імя, і ня дам славы Маёй іншаму і хвалы Маёй балванам" (Ісая 42:8) (The Revealed Name). "Ты варты, Іеговы, прыняць славу і гонар і сілу, бо Ты стварыў усё, і ўсё па Тваёй волі існуе і створана"  (Адкрыцьцё 4:11) (Worship Jehovah; In Congregation). "Ісус жа сказаў яму: "палюбі Іеговы Бога твайго ўсім сэрцам тваім, і ўсёю душою тваёю, і ўсім разуменьнем тваім"" (Мэцью 22: 37). Бог не Тройца. Троіца ня вучэнне Бібліі.
  • Ісус Хрыстос ёсць адзіны Сын Божы, у тым сэнсе, што гэта адзіны Сын Божы, які быў створаны Богам:  "Ісус пытаўся ў вучняў Сваіх, кажучы: за каго людзі ўважаюць Мяне, Сына Чалавечага? Яны сказалі: адны за Яна Хрысьціцеля, другія за Ільлю, а тыя за Ерамію альбо за аднаго з прарокаў. Ён кажа ім: а вы за каго ўважаеце Мяне? І Сымон Пётр сказаў у адказ: Ты - Хрыстос, Сын Бога Жывога. І Ісус сказаў яму ў адказ: дабрашчасны ты, Сымоне, сыне Ёнаў, бо ня плоць і кроў адкрылі табе гэта, а Айцец Мой, Які ёсьць у нябёсах" (Матфей 16:13-17; Іаана 1:1-3) (Jesus Christ the Only Path; The King Jesus Christ). Ісус Хрыстос не Бог Усемагутны, і гэта не з'яўляецца часткай Тройцы.
  • Святы Дух з'яўляецца дзеючай сілай Бога. Гэта не чалавек: "І зьявіліся ім языкі падзеленыя, як бы вогненныя, і апусьціліся па адным на кожнага зь іх" (Дзеі 2:3). Святы Дух не з'яўляецца часткай Тройцы.
  • Біблія ёсць Слова Бога: "Усё Пісаньне боганатхнёнае і карыснае для навучаньня, для выкрыцьця, для выпраўленьня, для настаўленьня ў праведнасьці, каб быў дасканалы Божы чалавек, да ўсякае добрае справы падрыхтаваны" (2 Цімафею 3:16,17). Мы павінны чытаць, вывучаць і ўжываць яго ў нашым жыцці: "а ў законе Гасподзь воля ягоная, і пра закон Ягоны ўдзень і ўначы разважае! І будзе ён, быццам дрэва, над плынямі водаў пасаджанае, што родзіць свой плод у свой час, і ліст у якога ня жухне; і ва ўсім, што ён учыняе, пашчасьціць яму" (Псальм 1:1-3) (Read The Bible Daily).
  • Толькі вера ў ахвяру Хрыста дае прабачэнне грахоў і пазней, вылячэнне і ўваскрасенне з мёртвых: "Бо так палюбіў Бог сьвет, што аддаў Сына Свайго Адзінароднага, каб кожны, хто верыць у Яго, не загінуў, а меў жыцьцё вечнае. (...) Хто верыць у Сына, мае жыцьцё вечнае; а хто ня верыць у Сына, ня ўбачыць жыцьця, а гнеў Божы застаецца на ім" (Ян 3:16,36; Мц 20: 28) (Памінанне смерці Ісуса Хрыста; The Release).
  • Царства Божае нябеснае ўрад устанавіў на небе ў 1914 годзе, і чый кароль Ісус Хрыстос разам з 144000 цароў і сьвятароў, якія складаюць "Новы Іерусалім", нявесту Хрыстову. Гэта нябеснае ўрад скончыць цяперашнія ўрада чалавека падчас вялікі смутак: "І ў дні тых царстваў Бог Нябесны паставіць царства, якое вавек ня зруйнуецца, і царства гэтае ня будзе перададзена другому народу; яно струшчыць і разбурыць усе царствы, а самое будзе стаяць вечна (Адкрыцьцё 12:7-12; 21:1-4; Матфея 6:9-10; Данііла 2:44) (The End of Patriotism; The King Jesus Christ; The Earthly Administration of the Kingdom of God). Царства Божае будзе правіць Зямлёй.
  • Смерць супрацьлегласць жыцця. Душа памірае і дух (жыццёвая сіла) знікае: "Не спадзявайцеся на князёў, ні ў сына чалавечага, якому не паратунак. Выходзіць дух яго, і ён вяртаецца ў зямлю сваю; у той дзень зьнікаюць усе намеры ягоныя" (Пс 146:3,4; Эклезіяста 3:19,20; 9:5,10).
  • Там будзе нядзелю праведных і няправедных: "Ня зьдзіўляйцеся з гэтага: бо настае час, калі ўсе, хто ў магілах, пачуюць голас Сына Божага, і выйдуць тыя, што тварылі дабро на ўваскрэсеньне жыцьця, а што ліха чынілі - на ўваскрэсеньне асуды" (Ян 5:28,29; Дз 24:15). Няправедных  будуць ацэньвацца на аснове іх паводзін у час праўлення 1000 год (а не на аснове іх паводзінаў у мінулым), якая пачнецца пасля смутку: "І ўгледзеў я вялікі белы трон і Таго, Хто сядзеў на ім, ад аблічча Якога ўцякала неба і зямля, і не знайшлося ім месца. І ўгледзеў я мёртвых, малых і вялікіх, якія стаялі перад Богам, і кнігі разгонутыя былі; і іншая кніга разгорнутая, якая ёсьць кніга жыцьця; і суджаны былі мёртвыя, згодна з напісаным у кнігах, паводле ўчынкаў сваіх. Тады аддало мора мёртвых, што былі ў ім, і сьмерць і пекла аддалі мёртвых, якія былі ў іх; і суджаны быў кожны паводле ўчынкаў сваіх" (Адкрыцьцё 20: 11-13) (The Administration of the Earthly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Judgment of the unrighteous).
  • Толькі 144000 людзі ідуць на неба з Езусам Хрыстом. Вялікая натоўп згадваецца ў Адкрыцці 7: 9-17 з'яўляюцца тыя, хто выжыве вялікую скруху і жыць вечна ў зямным раі: "І я чуў лік запячатаных: запячатаных было сто сорак чатыры тысячы з усіх каленаў сыноў Ізраілевых. (...) Пасьля гэтага зірнуў я, і вось, вялікае мноства людзей, якога ніхто ня мог палічыць, з усіх плямёнаў і каленаў, і народаў і родаў стаяла перад тронам і перад Ягнём у белым адзеньні і з пальмавымі галінкамі ў руках сваіх. (...) І ён сказаў мне: гэта тыя, якія прыйшлі ад вялікае скрухі; яны абмылі вопратку сваю і адбялілі вопратку сваю Крывёю Ягняці" (Адкрыцьцё 7:3-8; 14:1-5; 7:9-17) (The Heavenly Resurrection (144000); The Great Crowd).
  • Мы жывем у апошнія дні, якія заканчваюцца ў вялікай смутку (Мц 24,25; Марк 13; Лукі 21; Адкрыцьцё 19:11-21). Прысутнасць Хрыстос пачалося нябачна з 1914 года і скончыцца пасля 1000 года валадараньня: "Калі ж сядзеў Ён на гары Аліўнай, дык прыступілі да Яго вучні асобна, кажучы: скажы нам, калі гэта будзе? і якая азнака Твайго прыходу і сканчэньня веку?" (Матфей 24: 3) (The Great Tribulation; The King Jesus Christ).
  • зямны рай: "і ўтрэ Бог кожную сьлязіну з вачэй іхніх, і сьмерці ня будзе ўжо; ні плачу, ні енку, ні хваробы ўжо ня будзе; бо ранейшае прайшло" (Ісая 11,35,65; Адкрыцьцё 21:1-5) (The Release).
  • Бог дазволіў зло. Гэта дало адказ на выклік д'ябла, пра законнасць суверэнітэту Іеговы (Быццё 3:1-6) (Satan Hurled). А таксама даць адказ на абвінавачванне д'ябла ў дачыненні цэласнасці чалавека (Ёў 1:7-12; 2:1-6). Гэта не Бог, які прычыняе пакуты (Jacques 1:13). Пакуты з'яўляюцца вынікам чатырох асноўных фактараў: Д'ябал можа быць той, які выклікае пакуты (але не заўсёды) (Ёў 1:7-12; 2:1-6). Пакутуе з'яўляецца вынікам нашага нашчадка Адама грахоўнага стану, што прыводзіць да старасці, хваробы і смерці (Рымлянаў 5:12; 6:23). Пакутуе быць вынікам дрэнных чалавечых рашэнняў (намі ці ў іншых людзей) з-за нашай грахоўнасці атрымалі ў спадчыну ад Адама (Другі закон 32: 5; Рымлянаў 7:19). Пакутуе можа быць вынікам «час і непрадбачаных падзей», якія робяць чалавек знаходзіцца ў няправільным месцы ў няправільны час (Эклезіяст 9:11). Лёс не вучэнне Бібліі, мы не «для», каб рабіць дабро ці зло, а на аснове свабоднай волі, мы вырашылі зрабіць «добра» або «зло» (Другі закон 30:15).
  • Мы павінны служыць інтарэсам Валадарства Божага, будучы хрышчаным і дзейнічаць у адпаведнасці з тым, што напісана ў Бібліі (Мацей 28:19,20) (The Baptism). Гэта цвёрдая пазіцыя на карысць Божага Валадарства выяўляецца рэгулярна публічна прапаведаваць Евангелле (Мацей 24:14) (The Good News; The End of Patriotism).

біблейскі забарону

  • Нянавісць забараняецца: "Кожны, хто ненавідзіць брата свайго, ёсьць душагуб; а вы ведаеце, што ніякі душагуб ня мае жыцьця вечнага, якое ў ім заставалася" (1 Іаана 3:15). Забойства забаронена, па асабістых прычынах, для рэлігійнага патрыятызму або дзяржаўнага патрыятызму: "Тады кажа яму Ісус: вярні меч твой у месца ягонае, бо ўсе, што возьмуць меч, ад мяча і загінуць" (Мацей 26:52) (The End of Patriotism).
  • Крадзеж забараняецца: "Хто краў, больш ня крадзь, а лепей працуй, робячы сваімі рукамі карыснае, каб было з чаго выдзяляць таму, хто мае патрэбу" (Эфесянаў 4:28).
  • Лежачы забараняецца: "ня хлусеце адно аднаму, бо вы распранулі зь сябе старога чалавека зь дзеямі ягонымі" (Каласянаў 3:9).
  • Іншыя біблейскія забароны: "Бо заўгодна Сьвятому Духу і нам не ўскладаць на вас ніякага цяжару болей, апрача гэтага неабходнага: устрымлівацца ад ідалаахвярнага і крыві, і душанага і распусты, і не рабіць іншым таго, чаго сабе ня зычыце; трымаючыся гэтага, добра зробіце. Будзьце здаровыя" (дзеі 15:19,20,28,29).
  • Рэчы, якія былі забруджаныя з ідаламі: звязаныя з рэлігійнай практыкай, супярэчаць Бібліі, святкаванне язычніцкіх святаў. Гэта можа быць рэлігійнай практыкай да забою або спажывання мяса: "Усё, што прадаецца на торжышчы, ежце не перабіраючы, дзеля спакою сумленьня; бо Іеговы зямля і ўсё, што на ёй. Калі хто зь няверных пакліча вас, і вы захочаце пайсьці, - дык усё, што вам прапануецца, ежце не перабіраючы дзеля спакою сумленьня. Але калі хто скажа вам: гэта ідалаахвярнае, - дык ня ежце дзеля таго, хто падказаў вам, і дзеля сумленьня; бо Гасподняя зямля, і ўсё, што на ёй. Сумленьне ж разумею не сваё, а іншага; бо дзеля чаго маёй свабодзе быць суджанай чужым сумленьнем? Калі я з удзячнасьцю ем, дык навошта мяне дакараць за тое, за што я дзякую?" (1 Карынфянаў 10:25-30).
  • "Ня ўгінайцеся пад чужое ярмо зь нявернымі. Бо што супольнага ў праведнасьці зь беззаконьнем? што супольнага ў сьвятла зь цемраю? Якая згода паміж Хрыстом і Вэліярам? Альбо якая саўдзельнасьць у верніка зь няверным? Якая агульнасьць храма Божага зь ідаламі? Бо вы храм Бога Жывога, як сказаў Бог: "усялюся ў іх і буду хадзіць у іх; і буду іхнім Богам, і яны будуць Маім народам". І таму выйдзіце зь іхнага асяродзьдзя і аддзялецеся, - кажа Гасподзь, - і не дакранайцеся да нячыстага, і Я прыму вас і буду вам за Айца, і вы будзеце Маімі сынамі і дочкамі, кажа Іеговы Усеўладны" (2 Карынфянаў 6 :14-18).
  • Ня практыкаваць ідалапаклонства. Мы павінны знішчыць любы аб'ект або балвахвальскае крыжы малюнка, статуі для рэлігійных мэтаў (Матфея 7: 13-23). Ня практыкаваць акультызм: варажбы, магія, астралогія ... Мы павінны знішчыць усе аб'екты, звязаныя з акультным (Дзеі 19:19, 20).
  • Не варта глядзець фільмы ці парнаграфічныя або гвалтоўныя і зневажальныя малюнка. Устрымаецеся азартныя гульні, ўжыванне наркотыкаў, такіх як марыхуана, бетэль, тытунь, лішак спірту, оргіі: "І вось, прашу вас, браты, міласэрнасьцю Божай, аддавайце целы вашыя ў ахвяру жывую, сьвятую, Богу спадобную: на разумнае служэньне ваша" (Рымлянаў 12:1 ; Мацей 5:27-30 ; Псалмы 11:5).
  • Сэксуальная распуста (блуд): пералюб, сэксуальныя адносіны, не будучы ў шлюбе (мужчынскі / жаночы), мужчынскі і жаночы гомасэксуалізм і перакручаныя сэксуальныя практыкі: "Хіба ня ведаеце, што няправедныя Царства Божага не спадкуюць? Не ашуквайце саміх сябе: ні блудадзеі, ні балвахвалы, ні пералюбцы, ні ганебцы, ні рукаблуды, ні мужаложцы, ні ліхазьдзірцы, ні зладзеі, ні п'яніцы, ні ліхасловы, ні драпежнікі - Царства Божага не спадкуюць" (1 Карынфянаў 6:9,10). "Шлюб ва ўсіх няхай будзе пачэсны і ложак беззаганны; а распусьнікаў і пералюбцаў судзіць Бог" (ГАБРЭЯЎ 13:4).
  • Біблія асуджае шматжонства, кожны чалавек у гэтай сітуацыі, і хоча, каб выканаць волю Божую, павінен выправіць сітуацыю, проста застаючыся са сваёй першай жонкай ён ажаніўся (1 Цімафею 3: 2 "муж адной жанчына"). Біблія забараняе мастурбацыю: "Par conséquent, mettre à mort vos membres qui sont la terre, l'impudicité, l'impureté, la passion, le désir du mal, et la cupidité, qui est une idolâtrie" (Каласянаў 3:5).
  • Гэта забаронена ёсць кроў, нават у тэрапеўтычных мэтах (пераліванне крыві): "толькі плоці з душою яе, з крывёю яе, ня ежце" (Быццё 9:4) (The Sacred Blood; The Sacred Life).
  • Хрысціянска які з'яўляецца сталым і добрым веданнем біблейскіх прынцыпаў, будзе рабіць адрозненне паміж "добрым" і "злом", нават калі гэта прама не напісана ў Бібліі: "а цьвёрдая ежа ўласьцівая дасканалым, у якіх пачуцьці навыкам прывучаны адрозьніваць дабро і зло" (ГАБРЭЯЎ 5:14) (SPIRITUAL MATURITY).