Біблія онлайн

Спасылкі ў сінім напісаны на англійскай мове, вы да артыкулу на англійскай мове. У гэтым выпадку, вы можаце таксама выбраць адзін з трох розных моў: іспанскай, партугальскіх і французскіх.

Pусский  Yкраїнський  Polski  Lietuvos  Latvijas   עברי

Памінанне смерці Ісуса Хрыста

  • Пасху з'яўляецца мадэллю боскіх патрабаванняў да святкавання Мемарыялу смерці Хрыста: "гэта ёсьць цень будучыні, а цела - у Хрысьце" (КАЛАСЯНАЎ 2:17). "Закон, маючы цень будучых дабротаў, а не самы вобраз рэчаў" (ГАБРЭЯЎ 10:1) (The Reality of the Law).
  • Абразаньне патрабавалася святкаваць пасху : "А калі паселіцца ў цябе прыхадзень і захоча ўчыніць Пасху Госпаду, дык абрэж у яго ўсіх мужчынскага полу, і тады няхай ён пачне рабіць яе, і будзе як прыродны жыхар зямлі; а ніякі неабрэзаны не павінен есьці яе" (ВЫХАД 12:48).
  • хрысціяне не абавязаныя фізічнага абразання, таму духоўнае абразанне сэрца, якое патрабуецца для мемарыяла, як гэта вызначана ў законе дадзена Майсею: "Дык вось, абрэжце крайнюю плоць сэрца вашага і ня будзьце болей цьвёрдахрыбетныя" (ДРУГІ ЗАКОН 10:16). Духоўнае абразанне паслухмянасць Богу і Хрысту як было напісана пад натхненнем, апостал Павел: "Абразаньне карыснае, калі выконваеш закон; а калі ты пераступаеш закон, дык абразаньне тваё сталася неабразаньнем. Дык вось, калі неабразанец выконвае пастановы закона, дык ягонае неабразаньне ці не залічыцца яму за абразаньне? І неабрэзаны ад прыроды, які выконвае закон, ці не асудзіць цябе, пераступніка закона зь Пісаньнем і абразаньнем? Бо ня той Юдэй, хто такі з выгляду, і ня тое абразаньне, якое вонкавае, на плоці; а той Юдэй, хто ўнутрана такі, і тое абразаньне, якое ў сэрцы паводле Духа, а не паводле літары: яму і пахвала не ад людзей, а ад Бога" (РЫМЛЯНАЎ 2:25-29) (Пачатковую адукацыю Бібліі).
  • духоўнага неабрэзаны з'яўляецца непаслушэнства Богу і Хрысту: "Цьвёрдахрыбетныя! людзі зь неабрэзанымі сэрцамі і вушамі! вы заўсёды працівіцеся Духу Сьвятому, як бацькі вашыя, так і вы: каго ж бо з прарокаў ня гналі бацькі вашыя? яны забілі прадвесьнікаў прышэсьця Праведніка, прадажнікамі і забойцамі Якога сталіся сёньня вы, вы, якія прынялі ўстанаўленьнем анёльскім закон, і не захавалі" (ДЗЕІ 7:51-53).
  • Духоўнае абразанне сэрца патрабуецца для ўдзелу ў Памінанне: "Няхай жа выпрабоўвае сябе чалавек, і такім чынам хай есьць з хлеба гэтага і п'е з чары гэтай" (1 КАРЫНФЯНАЎ 11:28). Самааналіз ці з'яўляецца ў нас адабрэнне Бога і Хрыста. Калі мы маем чыстую сумленне, мы можам удзельнічаць у Памінанне (Што б наша хрысціянская надзея (нябесны або зямной)) (Heavenly Resurrection; Earthly Resurrection; The Great Crowd).
  • Kаманда Хрыста, накармі сімвалічна яго «плоць» і яго «кроў» з'яўляецца абавязацельства: "Я ёсьць хлеб жыцьця: бацькі вашыя елі манну ў пустыні і памерлі; а хлеб, што сыходзіць зь нябёсаў, такі, што той, хто есьць яго, не памрэ; Я - хлеб жывы, што сыйшоў зь нябёсаў: хто есьць хлеб гэты, будзе жыць вечна; а хлеб, які Я дам, ёсьць Плоць Мая, якую Я аддам за жыцьцё сьвету. Тады Юдэі пачалі спрачацца паміж сабою, кажучы: як Ён можа даць нам есьці Плоць Сваю? А Ісус сказаў ім: праўду, праўду кажу вам: калі ня будзеце есьці Плоці Сына Чалавечага і піць Крыві Ягонай, ня мецьмеце ў сабе жыцьця: Хто есьць Маю Плоць і п'е Маю Кроў, мбе жыцьцё вечнае, і Я ўваскрэшу яго ў апошні дзень; бо Плоць мая сапраўды ёсьць ежа, і Кроў мая сапраўды ёсьць пітво; хто есьць Маю Плоць і п'е Маю Кроў, застаецца ўва Мне, і Я ў ім; як паслаў Мяне жывы Айцец, і Я жыву Айцом, так і той, хто есьць Мяне, жыць будзе Мною; гэта той хлеб, што сыйшоў зь нябёсаў; ня так, як бацькі вашыя елі манну і памерлі: хто есьць хлеб гэты, жыць будзе вечна" (ЯНА 6:48-58).
  • Калі мы сапраўдныя хрысціяне, мы абавязаны ўдзельнічаць у мемарыяле (Што б наша хрысціянская надзея (нябесны або зямной)): "А Ісус сказаў ім: праўду, праўду кажу вам: калі ня будзеце есьці Плоці Сына Чалавечага і піць Крыві Ягонай, ня мецьмеце ў сабе жыцьця. (...) як паслаў Мяне жывы Айцец, і Я жыву Айцом, так і той, хто есьць Мяне, жыць будзе Мною" (ЯНА 6:53,57) (The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow); Jesus Christ the Only Path).
  • Духоўная неабрэзаны не запрашаюць. Тыя, хто не падпарадкоўваецца Богу, і якія не маюць веру ў ахвяру Хрыста не запрошаныя: "Бо так палюбіў Бог сьвет, што аддаў Сына Свайго Адзінароднага, каб кожны, хто верыць у Яго, не загінуў, а меў жыцьцё вечнае. (...) Хто верыць у Сына, мае жыцьцё вечнае; а хто ня верыць у Сына, ня ўбачыць жыцьця, а гнеў Божы застаецца на ім" (ЯНА 3:16,36).
  • Толькі верныя хрысціяне запрашаюць Памінанне: "А таму, браты мае, зьбіраючыся на вячэру, адзін аднаго чакайце" (1 КАРЫНФЯНАЎ 11:33) (In Congregation).

Пачатковую адукацыю Бібліі

галоўнае меню:
англійская: http://www.yomelyah.com/435871998
іспанскі: http://www.yomeliah.com/435160491
партугальская: http://www.yomelias.com/435612345
французскі: http://www.yomelijah.com/433820120

TWITTER