Блакитні посилання, написані англійською мовою, направляють вас на статтю англійською мовою. У цьому випадку ви також можете вибрати з трьох інших мов: іспанської, португальської та французької.

1 - Відповідно до Об'явлення 11:19 велике горе відбудеться 10 етаніму (Тішрі). У розділах 38 і 39 Єзекіїля розповідається пророча розповідь про велику скорботу. Очевидно, сама по собі ця інформація не дає нам року (Додаток 1 (статті англійською, іспанською, португальською та французькою мовами (використовуйте переклад Google)).

 

"Але народи розгнівались, і прийшов твій гнів, а також настав визначений час судити мертвих і дати нагороду твоїм рабам, пророкам, і святим, а також тим, хто боїться твого імені, простим і видатним, та вигубити тих, хто губить землю». Після того святиня Божого храму в небі розкрилась, і в ній стало видно ковчег його угоди. Тоді спалахнули блискавки, почулися голоси, вдарили громи, стався землетрус і почав падати великий град" (Об’явлення 11:18,19). Цей текст показує раптове видіння Ковчега Завіту перед Великою скорботою. Тепер, як у видінні Єзекіїля 9:3, Ковчег Завіту було видно лише 10 тишрі (Етанім), день драматичного святкування Дня Спокути.

 

2- Відповідно до Єзекіїля 39:12-14, рік (за біблійним (єврейським) календарем), який відповідатиме великому горю, буде місячно-сонячним, тобто буде 13-й проміжний місяць (véadar) ( Додаток 2 і Додаток 2 BIS (статті англійською, іспанською, португальською та французькою мовами (використовуйте переклад Google)).

 

У книзі Єзекіїля згадується, що рік Великої скорботи буде місячно-сонячним і матиме 13 місяців за єврейським календарем. У розділах 38 і 39 Єзекіїля ми маємо пророчу розповідь про події до, під час і після Великої скорботи. Він згадує про семимісячний період очищення Землі після Великої скорботи: "Нащадки Ізра́їля ховатимуть їх сім місяців, щоб очистити землю.  Всі люди землі будуть ховати їх, і це принесе людям славу в той день, коли я прославлю себе”, — говорить Всевладний Господь Єгова. “Люди будуть призначені постійно обходити землю і ховати тіла, які ще залишилися на поверхні землі, щоб її очистити. Вони вестимуть пошуки сім місяців" (Єзекіїль 39:12-14). Як ця проста інформація дає нам зрозуміти, що це буде місячно-сонячний рік із 13 місяців?

 

Відповідно до Об’явлення 11:19 велике лихо відбудеться 10 тишрі. У розділах 38 і 39 Єзекіїля розповідається пророча розповідь про велика скорбота. Потім, наприкінці семи місяців, згаданих в Єзекіїля 39:12-14, написано, що пророк мав видіння Храму, який представляє панування Царства Божого на землі, 10 нісана: "У 25-й рік нашого вигнання, на початку року, в 10-й день першого місяця, в 14-й рік після того, як місто впало, у той самий день на мені була рука Єгови, і він привів мене у місто" (Єзекіїль 40:1). Початком року в біблійному календарі був нісан, а десятий день відповідає 10 нісана.

 

Зазвичай від 10 тішрі (етанім) до 10 нісана проходить лише 6 місяців. Той факт, що Єзекіїль (39:12-14) згадує про 7 місяців, означає, що в рік великого лиха буде вставлено тринадцятий місяць перед нісаном, тобто Веадар (або Адар II). Рік великої скорботи буде місячно-сонячним і триватиме 13 місяців. 2023/2024 рік буде місячно-сонячним, тобто буде додано місяць Адар II (або Веадар).

 

Сторінка з детальним поясненням дати (використовуйте google translate):


English: http://www.yomelyah.com/436580028

Spanish: http://www.yomeliah.com/436505187.html

Portuguese: http://www.yomelias.com/436549844

French: http://www.yomelijah.com/436562889


"Далекоглядна людина бачить небезпеку і ховається, а недосвідчена йде далі і страждає від наслідків"

(Прислів’я 27:12)

Коли підходить велике лихо, "нещастя", що робити, щоб приготуватись до "сховати"? Що робити перед тим, як під час велике лихо і після неї?

Духовна підготовка перед велике лихо

"І кожен, хто кличе ім’я Єгови, спасеться"

(Книга Йоіла 2:32)

  • Даний препарат до цього можна підсумувати одне речення: Шукайте Єгові: "Доки не почала діяти постанова,доки день не пролетів, як полова, котру несе вітер,доки не зійшов на вас палючий гнів Єгови і не прийшов для вас день гніву Єгови, шукайте Єгову, всі сумирні люди землі,всі, хто виконує його праведні постанови. Шукайте праведності, шукайте сумирності —очевидно, ви знайдете сховок у день гніву Єгови" (Книга Софонії 2:2,3). Шукати Єгови навчитися любити Його і пізнати Його.
  • Любити Бога є визнання того, що Він має Ім'я: Єгова (ЯХВХ) (Матвія 6: 9 "нехай освячується твоє ім’я"). "Я — Єгова, це моє ім’я. Своєї слави я не віддам нікому і хвали своєї — різьбленим ідолам" (Ісая 42:8) (The Revealed Name). "Єгово , Боже наш, ти достойний слави, честі й сили, бо ти все створив і з твоєї волі все почало існувати та було створене" (Об'явлення 4:11). "Ісус відповів: “Люби Єгову, Бога свого, всім своїм серцем, всією своєю душею і всім своїм розумом” (Матвія 22:37). Бог не Трійця. Трійця не є вченням Біблії.
  • Ця любов до Бога проходить через добрі стосунки з Ним через молитву. Ісус Христос дав конкретну пораду правильно молитися Богові в Матвій 6: "Також, коли молитесь, не поводьтеся так, як лицеміри, котрі люблять молитися, стоячи в синагогах та на розі головних вулиць, щоб їх бачили люди. Правду кажу вам: вони вже отримали свою нагороду сповна. Ти ж, коли молишся, увійди до своєї кімнати і, зачинивши за собою двері, помолися до Батька, якого не видно. Тоді Батько, що непомітно спостерігає за всім, винагородить тебе. Молячись, не повторюйте одне і те ж, як люди з інших народів, бо вони думають, що будуть вислухані за своє багатослів’я. Тож не уподібнюйтесь до них, адже ваш Батько знає, що́ вам потрібно, ще навіть до того, як ви попросите в нього. Ви ж моліться так: “Батьку наш, що на небесах, нехай освячується твоє ім’я. Нехай прийде твоє Царство. Нехай виконується твоя воля як на небі, так і на землі.  Дай нам сьогодні хліба на цей день і прости нам борги наші, як і ми простили своїм боржникам.  І не допусти, щоб ми піддалися спокусі, але визволь від Злого”.  Бо якщо ви будете прощати людям їхні проступки, то й ваш небесний Батько прощатиме вам, а якщо не будете прощати людям їхні проступки, то й Батько не простить ваших" (Матвія 6:5-15).
  • Єгова Бог просить, щоб наші відносини з ним були ексклюзивними, тобто він не хоче, щоб ми молилися іншого "бога": "Ні, але я кажу, що жертви, які приносять люди з інших народів,— це жертви для демонів, а не для Бога, я ж не хочу, аби ви мали щось спільне з демонами. Бо ви не можете одночасно пити чашу Єгови і чашу демонів, не можете їсти зі «столу Єгови» і зі столу демонів. Чи, може, «будемо розпалювати в Єгови ревнощі»? Хіба ми сильніші від нього?" (1 Kоринфян 10:20-22) (How to Pray God? ; In Congregation).
  • Любити Бога є визнати, що у нього є Син, Ісус Христос.  Ісус Христос є єдиний Син Божий, в тому сенсі, що це єдиний Син Божий, який був створений Богом: "Ісус запитав своїх учнів: "Що люди говорять про Сина людського? Хто він такий?" Вони ж відповіли: "Декотрі кажуть, що ти Іван Хреститель, інші — Ілля, а ще інші — Єремı́я або один з пророків». Тоді він сказав: "А ви, що ви думаєте? Хто я такий?" Си́мон Петро відповів: "Ти — Христос, Син живого Бога".  На це Ісус сказав: "Щасливий ти, Си́моне, сину Йо́ни, бо не плоть і кров виявили це тобі, а мій небесний Батько"" (Матвій 16:13-17; Івана 1:1-3). Ісус Христос не Всемогучий Бог, і він не є частиною Трійці.  Тільки віра в жертву Христа дає прощення гріхів і пізніше, зцілення і воскресіння з мертвих: "Адже Бог настільки любить світ, що віддав свого єдинородного Сина, аби кожен, хто виявляє, що вірить у нього, не загинув, а отримав вічне життя. (...) Хто виявляє, що вірить у Сина, той має вічне життя. Хто ж Сина не слухається, той життя не побачить, і на ньому перебуває гнів Божий" (Івана 3:16,36); Матвія 20:28) (Святкування пам'яті про смерть Ісуса Христа; Jesus Christ the Only Path; The King Jesus Christ).
  • Друга важлива заповідь, на думку Ісуса Христа, полягає в тому, що ми любимо свого ближнього: "І друга, подібна до неї: “Люби свого ближнього, як самого себе”. На цих двох заповідях тримається цілий Закон і Пророки"" (Матвія 22:37-40). Ненависть заборонена: "Кожен, хто ненавидить свого брата, є вбивцею, а ви знаєте, що жоден убивця не має вічного життя" (1 Івана 3:15). Вбивство заборонено, з особистих причин, релігійним патріотизмом чи державним патріотизмом: "Та Ісус сказав йому: «Вклади меча назад у його місце, бо кожен, хто візьметься за меча, від меча й загине" (Матвій 26:52) (The End of Patriotism; The Sacred Blood; The Sacred Life) .
  • Якщо ми любимо Бога, ми будемо намагатись догодити йому, маючи добру поведінку: "Людино, він сказав тобі, що́ є добром. Чого Єгова очікує від тебе? Лише діяти справедливо, цінувати відданість і скромно ходити зі своїм Богом" (Михея 6:8) (Елементарне вчення Біблії).
  • Якщо ми любимо Бога, ми уникатимемо поведінки, яку Він не схвалює: "Чи ви не знаєте, що неправедні не успадкують Божого Царства? Не обманюйтеся: розпусники, ідолопоклонники, перелюбники, чоловіки, які дозволяють, щоб їх використовували для гомосексуальних зносин, чоловіки, які займаються гомосексуалізмом, злодії, жадібні люди, п’яниці, лихослови, здирники не успадкують Божого Царства" (1 Коринтянам 6:9,10).
  • Любов Бога - це визнати, що Він говорить нам (опосередковано), через Його слово Біблію. Біблія є Словом Божим: "Усе Писання натхнене Богом і корисне для того, щоб навчати, докоряти, виправляти і повчати в праведності, завдяки чому Божа людина буде в усьому вправна й цілковито споряджена до кожного доброго діла" (2 Тимофію 3:16,17). Ми повинні його читати, вивчати і застосовувати в нашому житті: "а знаходить насолоду в законі Єгови і читає його закон упівголоса вдень і вночі. Вона буде мов дерево, посаджене біля водних потоків,дерево, яке дає плоди своєчасноі листя якого не в’яне,вона матиме успіх у всьому, що робить" (Псалми 1:1-3) (Елементарне вчення Біблії).
  • На сайті є онлайн-біблія та деякі Біблійні уривки, щоб краще скористатися його керівництвом (Матвія, глави 5-7: Проповідь на горі, книга Псалмів, Притчі, чотири Євангелія від Матвія, Марка, Лука та Івана і багато інших біблійних уривків (2 Тимофію 3: 16, 17)) (Read the Bible Daily).

Що робити під час велике лихо

Відповідно до Біблії, існує п'ять важливих умов, які дозволять нам отримати милість Божу під час велике лихо:

  • Зателефонуйте на ім'я Єгови молитвою: "І кожен, хто кличе ім’я Єгови, спасеться" (Книга Йоіла 2:32).
  • Вірити в жертву Христа, щоб отримати прощення наших гріхів: "Далі я глянув і побачив великий натовп людей, якого ніхто не міг порахувати. Ці люди були з усіх націй, племен, народів та мов. Одягнені в довге біле вбрання, вони стояли перед престолом та Ягням, а в руках тримали пальмове листя. (...) А він сказав мені: "Це ті, хто пережив велике лихо. Вони випрали свій одяг та вибілили його в крові Ягняти"" (Об'явлення 7:9-17).
  • Плач про жертву смерті Христа, яка дозволяє прощення наших гріхів: "Я виллю на Давидів дім і на жителів Єрусалима дух прихильності та мольби. І вони будуть дивитися на того, кого прокололи, будуть оплакувати його, мов єдиного сина, і побиватися за ним, мов за первістком. Тоді в Єрусалимі здійметься велике голосіння, як це було в Гададриммо́ні, на рівнині Мегı́ддо" (Захарія 12:10,11). Плач через злісність, що скоюється в поточній людській системі: "Єгова сказав йому: "Пройди по місту, по Єрусалиму, і постав знак на чола тим людям, які зітхають і стогнуть через усю гидоту, що чиниться там" (Єзекіїля 9:4).
  • Піст: "Засурміть у ріг на Сіоні! Проголосіть піст, скличте урочисте зібрання.  16  Покличте народ та освятіть збір.  Зберіть старих людей*, дітей і грудних немовлят" (Йоіла 2:15,16, загальний контекст цього тексту - це велика скорбота (Йоіла 2: 1,2)).
  • Сексуальне абстиненція: "Хай наречений вийде зі своєї кімнати і наречена — зі свого весільного шатра" (Йоіла 2:16b, загальний контекст цього тексту - це велика скорбота (Йоіла 2:1,2)). "Голоситиме і решта родин, кожна родина окремо і їхні жінки окремо" (Захарія 12:12-14; "жінки окремо" означає сексуальне абстиненція).

Що робити після велике лихо

Є два основних божественних рекомендації:

  • Святкування суверенітету Єгови та звільнення від гріха: "А позосталі люди з усіх народів, що напали на Єрусалим, будуть з року в рік приходити, щоб вклонитися Царю — Єгові, Богу військ, і відзначити Свято наметів" (Захарія 14:16).
  • Очищення землі 7 місяців після велике лихо до 10-го числа "нісан" (єврейський календарний місяць) (Єзек 40: 1,2): "Нащадки Ізра́їля ховатимуть їх сім місяців, щоб очистити землю" (Єзекіїля 39:12).

Якщо у вас виникли питання або хочете отримати додаткову інформацію, не соромтеся звертатися до сайту чи облікового запису Twitter на сайті. Нехай Бог благословить чисті серця через Його Сина Ісуса Христа. Амінь (Івана 13: 10).

Головне меню:
англійська: http://www.yomelyah.com/435871998
іспанська: http://www.yomeliah.com/435160491
португальська: http://www.yomelias.com/435612345
французький: http://www.yomelijah.com/433820120

Comentarios recientes

18.11 | 21:23

Hola Abner, soy cristiano. Has contestado a tu segunda pregunta... Atentamente...

18.11 | 18:52

Hola dos preguntas,
1, eres testigo de jehova?,,
2, tu tomas de los emblemas en la conmemoración?,
Lo pregunto porque mencionas sobre tomar del pan y el vino, incluido la gran muchedumbre

27.10 | 08:47

Hola Abner, entendiste bien, en solo un día... Además, puedes ver el 1 grande... Muy atentamente...

26.10 | 21:54

Hola hermano mi nonbre es abner mendez
E estado analizando varios temas de esta pagina
Y tengo una pregunta. La gran tribulación comenzaría
El 10 de tisri, o finaliza el día 10 de tisri,

Compartir esta página