ОНЛИНЕ БИБЛЕ

Hrvatski  Pусский  Yкраїнський  Magyar  

Slovenský Românesc  Deutsch  

Линкови (у плавом) на језику по вашем избору упућују на други чланак написан на истом језику. Плаве везе написане на енглеском, упутите вас на чланак на енглеском језику. У овом случају можете одабрати и три језика: шпански, португалски и француски.

"Јер ће се та визија испунити у време које је за то одређено и јури према крају и неће слагати. Ако и оклева, чекај је, јер ће се сигурно испунити. Неће закаснити!"

(Авакум 2:3)

Ова порука је нарочито написана за "пастире" различитих заједница или хришћанских цркава, али и за вернике других нехришћанских религија

SOLA SCRIPTURA

  • Сврха овог библијског сајта је да охрабри читаоце да и даље "чекају" за Јехов дан. Важно је ујединити наше искрене напоре да се припремимо за овај дан. Као што је написано у Амосу 5:18 (Библија): "Тешко онима који чезну за Јеховиним даном! Шта ће за вас значити Јеховин дан? Тада ће бити тама, а не светлост". Треба се бојати дана Јеховине: "Близу је велики Јеховин дан. Близу је и долази врло брзо. Горак је глас Јеховиног дана. Тада ће викати јунак. Тај дан је дан гнева, дан невоље и тескобе, дан олује и пустошења, дан таме и мрака, дан облака и густе таме, дан када ће се огласити рог и када ће се чути ратни поклич против градова утврђених и против високих кула на угловима зидина" (Софонија 1:14-16). Циљ је знати како "тражити Јехову": "тражите Јехову, сви кротки на земљи, који извршавате закон његов! Тражите праведност, тражите кротост, и вероватно ћете бити заштићени у дан гнева Јеховиног!" (Софонија 2:3) (Шта да радиш?).
  • Ипак, морамо имати храбар и позитиван став. У Хабаккуку се говори о "очекивању Јеховиног дана", који мора бити лична и породична припрема. Морамо бити опрезни: "Бдите, дакле, јер не знате у који дан долази ваш Господ" (Матеј 24:42; 25:13). Прослављени Исус Христ је у књизи Откривења јасно ставио до знања да ће недостатак будности бити фаталан: "Зато имај на уму оно што си примио и оно што си чуо. Држи се тога, и покај се! Јер ако се не пробудиш, доћи ћу као лопов и нећеш знати у који ћу час доћи на тебе" (Откривење 3:3).
  • Ипак, довољно је библијских информација које нам омогућавају да се припремимо без изненађења, према Откривењу 3:3 (The King Jesus Christ; The Two Kings; Gog of Magog). Прецизно испитивање садашњег испуњења пророчанстава нам омогућава да схватимо да је овај дан веома близу. Морамо узети у обзир ово очекивање за нашу припрему као израз Божије стрпљења: "Јехова не касни с испуњењем свог обећања, као што неки мисле да касни, већ је стрпљив с вама јер не жели да ико пропадне, већ да сви дођу до покајања" (2. Петрова 3:9) (Основно учење Библије).
  • Важно је врло прецизно схватити шта се ова припрема састоји од пре, за време и након велике невоље. Ако су ова упутства написана у Библији, за нас је да их користимо. У Библији су описани благослов Краљевине Божије (Be Prepared ; Christian Community). Можемо схватити када ће се излечити и подмлађивати. Можемо схватити како ће се васкрсење учинити на земљи (The Release). Како ће бити Божје царство на земљи, које будуће кнезови и свештеници ће радити (The Heavenly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Welcoming of the Resurrected Ones; The Allotted Place of the Resurrected Ones). Да, сви ти благослови се појављују у Библији да нас подстичу, да ојачамо нашу вјеру (The Earthly Administration of the Kingdom of God; The Prince; The Priest). Ово библијско знање припада Јехови, припада Исусу Христу, јер је написано у Библији: "Јер „ко је упознао Јеховин ум, да би га нечем поучио?“ А ми имамо Христов ум" (1. Коринћанима 2:16).
  • Можете слободно да користите ово бесплатно Библијско знање, не само због ваше личне вере, већ и за оне који су вам драги. Ако сте религиозни вођа, пастор или свештеник, ојачајте вере оних под вашом одговорношћу како бисте им омогућили да уживају у вечним благословима Божијег царства: "Тада сам зачуо снажан глас са престола како говори: „Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима. Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било" (Откривење 21:3,4) (Preach the Good News; In Congregation; The Great Crowd).

Ако желите да се изразите, ако имате питања или из других разлога, немојте оклевати да контактирате сајт или његов Твиттер налог. Нека Бог благослови чиста срца. Амин. (Јован 13:10).

Прослава комеморације смрти Христа

Шта да радиш?

Основно учење Библије

главни мени:
Eнглески: http://www.yomelyah.com/435871998
Шпански: http://www.yomeliah.com/435160491
Португалски: http://www.yomelias.com/435612345
француски: http://www.yomelijah.com/433820120

TWITTER