Библијата онлајн

Shqiptar  Български  ελληνικά 

Линковите (во сино) на јазикот на вашиот избор, ве упатуваат на друг напис напишан на ист јазик. Сините врски напишани на англиски јазик, ве упатуваат на една статија на англиски јазик. Во овој случај, можете исто така да изберете од три други јазици: шпански, португалски и француски.

"Зашто, тоа видение ќе се исполни во времето што е одредено за него. Видението брза кон крајот и нема да излаже. Дури и да се забави, чекај го, зашто бездруго ќе се исполни. Нема да задоцни"

(Авакум 2:3)

Оваа порака е посебно напишана за "пастирите" на различни собранија или христијански цркви, но исто така и за верниците на другите нехристијански религии

SOLA SCRIPTURA

  • Целта на оваа библиска страница е да ги охрабри читателите да продолжат да "чекаат" за Јеховиниот ден. Важно е да ги обединиме нашите искрени напори да се подготвиме за овој Ден. Како што е напишано во Амос 5:18 (Библијата): "Тешко на оние што копнеат по денот на Јехова! Што ќе значи за вас денот на Јехова? Тогаш ќе има темнина, а не светлина" (Amoc 5:18). Треба да се плашиме од Јеховиниот ден: "Близу е  големиот ден  на Јехова. Близу е и доаѓа многу брзо.  Горчлив е гласот на денот на Јехова.  Тогаш ќе вика јунакот. Тој ден е ден на гнев, ден на неволја и мака,  ден на бура и пустошење, ден на темнина и мрак,  ден на облаци и густа темнина, ден кога ќе се огласи рогот и ќе се чуе воен вик  против утврдените градови и против високите аголни кули" (Софонија 1:14-16).
  • Сепак, мора да имаме храбар и позитивен став. Во Авакум, се зборува за "очекување на Јеховиниот ден", кој мора да биде лична и семејна подготовка. Оваа подготовка значи потрага на Јехова: барајте го Јехова,  сите кротки на земјата,  кои го извршувате неговиот закон! Барајте ја праведноста,  барајте ја кроткоста,  и веројатно ќе бидете заштитени  во денот на Јеховиниот гнев" (Софонија 2:3). Ние мора да бидеме будни, како што рече Исус Христос: "Затоа, бдејте, зашто не знаете во кој ден доаѓа вашиот Господар" (Матеј 24:42). Прославениот Исус Христос ја повтори оваа препорака до целото собрание: "Затоа имај го на ум она што си го примил и она што си го чул. Држи се за тоа, и покај се. Зашто, ако не се разбудиш, ќе дојдам како крадец, и нема да знаеш во кој час ќе дојдам врз тебе" (Откровение 3:3). Прославениот Исус Христос, во книгата Откровение, јасно стави до знаење дека недостатокот на претпазливост ќе биде фатален.
  • Има доволно библиски информации што ни овозможуваат да се подготвиме без да бидеме изненадени, според Откровение 3: 3. Прецизното испитување на сегашното исполнување на пророштвата ни овозможува да разбереме дека овој ден е многу близу (The King Jesus Christ; The Two Kings; Gog of Magog). Ние мора да го разгледаме ова очекување за нашата подготовка како израз на Божјето трпеливост: "Јехова не доцни со исполнувањето на своето ветување, како што некои мислат дека доцни, туку е стрплив со вас бидејќи не сака никој да биде уништен, туку сите да дојдат до покајание" (2. Петрово 3:9) (Основно проучување на Библијата). Важно е да се разбере многу прецизно што овој препарат се состои од пред, за време и по големата неволја (Be Prepared ; Christian Community). Ако овие упатства се напишани во Библијата, ние треба да ги користиме (Што да направам?).
  • Во Библијата се опишани благословите на Царството Божјо (The Release). Ние можеме да разбереме кога ќе се одржи исцелување и подмладување (The Heavenly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Welcoming of the Resurrected Ones; The Allotted Place of the Resurrected Ones). Ние можеме да разбереме како ќе се случи воскресението (The Earthly Administration of the Kingdom of God; The Prince; The Priest). Како ќе биде Царството Божјо на земјата, какви идни идни принцови и свештеници ќе сторат. Да, сите овие благослови се појавуваат во Библијата за да нѐ охрабрат, да ја зајакнеме нашата вера. Ова библиско спознание му припаѓа на Јехова, му припаѓа на Исус Христос, бидејќи е напишано во Библијата: "Зашто, „кој го запознал умот на Јехова, па да може да го поучи за нешто?“ А ние го имаме Христовиот ум" (1. Коринќаните 2:16).
  • Можете слободно да го користите ова бесплатно библиско спознание, не само за вашата лична вера, туку и за оние кои ви се драги. Ако сте верски водач, свештеник, зајакнете ја верата на оние за кои сте одговорни, за да им овозможи да уживате во вечните благослови на Царството Божјо: "Тогаш чув еден силен глас од престолот како вели: „Еве го Божјиот шатор меѓу луѓето! Бог ќе живее со нив и тие ќе бидат негов народ и самиот Бог ќе биде со нив. И тој ќе ја избрише секоја солза од нивните очи и смрт нема да има веќе, ни тага, ни пискот, ниту болка. Сѐ што беше порано, помина" (Откровение 21:3,4) (Preach the Good News; In Congregation; The Great Crowd).

Доколку имате какви било прашања или сакате дополнителни информации, не двоумете се да контактирате со веб-страницата или профилот на Twitter на страницата. Бог може да ги благослови чистите срца преку Неговиот Син Исус Христос. Амин (Јован 13:10).

 Комеморација за смртта на Исус Христос

Што да направам?

Основно проучување на Библијата

Главно мени:
Англиски: http://www.yomelyah.com/435871998
Шпански: http://www.yomeliah.com/435160491
Португалски: http://www.yomelias.com/435612345
Француски: http://www.yomelijah.com/433820120

TWITTER