Biblija Online

Magyar  Italiano  Deutsch  

Povezave (v modri barvi) v izbranem jeziku vas usmerijo v drug članek, napisan v istem jeziku. Povezave (v modri barvi) napisane v angleščini, usmerite v članek v angleščini. V tem primeru lahko izbirate med tremi drugimi jeziki: španščino, portugalščino in francoščino.

"Kajti videnje se bo izpolnilo ob za to določenem času in hiti proti koncu, ne bo se izkazalo za laž. Če zamuja z izpolnitvijo, ga potrpežljivo čakaj, ker se bo zagotovo uresničilo. Ne bo zakasnilo"

(Habakuk 2:3)

To sporočilo je posebej napisano za "pastirje" različnih skupnosti ali krščanskih cerkva, pa tudi za vernike iz drugih ne krščanskih religij

SOLA SCRIPTURA

  • Namen te biblične spletne strani je spodbuditi bralce, da še naprej čakajo na Jehovov dan. Pomembno je združiti naša iskrena prizadevanja, da se pripravimo na ta dan. Kot je zapisano v Amos 5:18 (Biblija): "Gorje tistim, ki hrepenijo po Jehovovem dnevu! Kaj bo Jehovov dan pomenil za vas? Takrat bo tema, ne pa svetloba". Ta dan je treba bati: "Blizu je Jehovov veliki dan, blizu je in zelo hiti. Glas Jehovovega dneva je bridek. Tedaj bo vpil junak.  Tisti dan bo dan srda, dan stiske in tesnobe, dan nevihte in pustošenja, dan teme in mraka, dan oblakov in goste teme,  dan, v katerem se bosta zaslišala glas roga in znak za preplah zoper utrjena mesta in zoper visoke stolpe na vogalih obzidja" (Zefanija 1:14-16). Moramo iskati Jehova: "iščite Jehova, vsi krotki na zemlji, ki izpolnjujete njegove sodne odločbe. Iščite pravičnost, iščite krotkost. Verjetno se boste lahko skrili ob dnevu Jehovove jeze" (Zefanija 2:3) (Kaj storiti?).
  • Kljub temu moramo imeti pogumni in pozitiven odnos. V Habakkuku se govori o "pričakovanjih Jehovega dne", ki morajo biti osebni in družinski pripravki. Moramo biti pozorni: "Bedite torej, ker ne veste, katerega dne pride vaš Gospod" (Matej 24:42; 25:13). Proslavljeni Jezus Kristus je v knjigi Razodetja pojasnil, da bo pomanjkanje budnosti postalo usodno: "Zato imej v mislih to, kar si prejel in slišal. Ohrani to in se pokesaj. Če pa se ne boš zbudil, bom prišel kakor tat, in ne boš vedel, ob kateri uri bom prišel nad tebe" (Razodetje 3:3).
  • Obstaja dovolj biblijskih informacij, ki nam omogočajo, da se pripravimo, ne da bi bili presenečeni, v skladu z Revelation 3:3 (The King Jesus Christ; The Two Kings; Gog of Magog). Natančen pregled sedanje izpolnitve prerokb nam omogoča, da razumemo, da je ta dan zelo blizu. To pričakovanje moramo upoštevati kot izraz božje potrpljenja: "Jehova ni počasen glede svoje obljube, kar imajo nekateri za počasnost, temveč je potrpežljiv z vami, ker ne želi, da bi bil kdo pokončan, ampak želi, da bi se vsi pokesali" (2 Peter 3:9) (Osnovno učenje Biblije). Pomembno je, da zelo natančno razumemo, kaj ta pripravek sestavljajo pred, med in po velika stiska. Če so ta navodila napisana v Svetem pismu, jih moramo uporabiti (Be Prepared ; Christian Community).
  • V Bibliji so opisani blagoslovi Božjega kraljestva, zdravljenja in pomlajevanja (The Release). Razumemo, kako bo vstajenje potekalo. Kako bo Božje kraljestvo na zemlji, kaj bodo naredili prihodnji knezi in duhovniki (The Heavenly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Welcoming of the Resurrected Ones; The Allotted Place of the Resurrected Ones). Da, vsi ti blagoslovi se pojavljajo v Svetem pismu, da nas spodbujajo k okrepitvi naše vere (The Earthly Administration of the Kingdom of God; The Prince; The Priest). To svetopisemsko spoznanje pripada Jehova, pripada Jezusu Kristusu, ker je zapisano v Svetem pismu: "Saj, "kdo je spoznal Jehovov um, da bi ga poučil"? Mi pa imamo Kristusov um" (1. Korinčanom 2:16).
  • To svobodno znanje Biblije lahko uporabite ne le za svojo osebno vero, ampak za tiste, ki so vam dragi. Če ste verski vodja, duhovnik, okrepite vere tistih, za katere ste odgovorni, da jim omogočite, da uživajo v večnih blagoslovih Božjega kraljestva: "Videl sem nova nebesa in novo zemljo. Kajti prejšnja nebesa in prejšnja zemlja sta prešla in morja ni več. Videl sem tudi sveto mesto, Novi Jeruzalem, ki se je spuščalo iz nebes+ od Boga, pripravljeno kakor nevesta, ki je olepšana za svojega ženina. Tedaj sem zaslišal močan glas, ki je prišel od prestola in je rekel: "Glej! Božji šotor je med ljudmi in Bog bo prebival z njimi, oni pa bodo njegova ljudstva. In Bog sam bo z njimi. Obrisal jim bo vse solze z oči in smrti ne bo več, pa tudi žalovanja, vpitja in bolečine ne bo več. To, kar je bilo, je minilo" (Razodetje 21:1-4; Matej 10: 8b, Janez 21:15-17) (Preach the Good News; In Congregation; The Great Crowd).

Če se želite izraziti, če imate vprašanja ali iz drugih razlogov, se obrnite na spletno stran ali njegov račun Twitter. Bog lahko blagoslovi čista srca. Amen. (Janez 13:10).

Praznovanje spomina na smrt Jezusa Kristusa

Osnovno učenje Biblije

Kaj storiti?

Glavni meni:
Angleščina: http://www.yomelyah.com/435871998
španski: http://www.yomeliah.com/435160491
Portugalski: http://www.yomelias.com/435612345
Francosko: http://www.yomelijah.com/433820120

TWITTER