Kitab Suci Online

Indonesia  中国  Nederlands  English 

العربية

Tautan (biru) ing basa pilihan sampeyan, langsung menyang artikel liyane sing ditulis ing basa sing padha. Tautan biru sing ditulis ing basa Inggris, artikel ing basa Inggris. Ing kasus iki, sampeyan uga bisa milih saka telung basa liyane: Spanyol, Portugis lan Prancis

Prayaan ing memori pati Yesus Kristus

"Kristus kuwi Cempé Paskah kita"

(1 Korintus 5:7)

Taun iki, memori mati saka Kristus bakal kelakon ing Minggu, 5 April, 2020 sawise srengenge (kalender Gregorian)

Metode alkitabiah kanggo nentokake tanggal perayaan ing ngelingi patine Gusti Yesus Kristus iku kaya karo Paskah ing Kitab Suci. 14 Nisan (sasi kalender Alkitab), 14 dina sawise bulan anyar (awal bulan Nisan): "Ing sasi kapisan tanggale ping patbelas wayah sore, sira mangana roti tanpa ragi, nganti tumeka tanggal selikur wayah sore" (Pangentasan 12:18). Ing "sore" cocog karo awal 14 Nisan. Ing Kitab Suci, dina diwiwiti sawisé ing srengenge, "sore" (" Mangkono wus dadi sore lan esuk: dina kang kapisan" (Purwaning Dumadi 1: 5)). Dina pisanan sasi Nisan, cocog karo bulan anyar (kanggo taun iki 23 Maret (sawise srengenge) / 24 Maret 2020). Rembulan anyar inggih punika total ngilang saka rembulan, ing ambivalence katon kebak purnama, miturut Jabur 81:3 (Kitab Suci): "Ing rembulan anyar, sungu swara, ing bulan purnama, kanggo dina liburan kita". Mulane, miturut pilihan Alkitab tekane bulan anyar (punika total ngilang saka rembulan), iku dipilih kanggo netepake tanggal memori patine Gusti Kristus (LUNISOLAR YEAR). Link menyang situs http://pgj.pagesperso-orange.fr/calendar.htm (ing basa Prancis), ngidini sampeyan mriksa kalender lunar astronomi sing tepat (kanthi nyebutake NL (kanggo Bulan Anyar)) (Deleng gambar ing ngisor iki. ndhuwur, wiwit Maret 2020).

  • Paskah kuwi model saka ketentuan Ilahi kanggo prayaan ing memori pati Yesus Kristus: "Kuwi kabèh mung bayangan saka bab-bab sing bakal teka, nanging apa sing saktenané kuwi Kristus" (Kolose 2:17). "Hukum Taurat kuwi mung bayangan saka perkara-perkara apik sing bakal teka, dudu perkara-perkara apik kuwi dhéwé" (Ibrani 10: 1) (The Reality of the Law).
  • Mung wong sing disunati bisa ngrayakake Paskah: "Nanging manawa ana bangsa liya kang tetep pamanggone ana ing tengahira lan sumedya ngriyayakake Paskah kagem Pangeran Yehuwah, iku saben wong lanang kang ana ing omahe kudu ditetaki dhisik, sawuse lagi kena melu ngriyayakake, wong iku bakal dianggep wong asli, nanging wong ikutan ora kena melu mangan" (Pangentasan 12:48).
  • Kristen ora ana maneh ing kawajiban sunat: "Hukum Taurat dipungkasi merga Kristus wis netepi kuwi" (Roma 10:4). Surat keputusan apostolik: "Merga roh suci wis mbantu aku kabèh nggawé kesimpulan supaya ora nambahi bebanmu, kejaba mung bab-bab sing penting iki: terus nyingkira saka perkara-perkara sing dikurbanké marang brahala, saka getih, saka daging kéwan sing mati ditekak, lan saka hubungan sèks sing ora sah. Nèk kowé tenanan njaga awakmu saka perkara-perkara kuwi, kahananmu bakal apik. Muga-muga kowé terus séhat" (Kisah 15:19,20,28,29).Dheweke dadi "sunat spiritual saka ati": "Kowe kudu nyunat saka ati lan aja ngalang-alangi gulumu" (Pangandharing Toret 10:16).
  • "Sunat spiritual saka ati" yaiku Ketaatan marang Gusti Allah lan Sang Putra Yesus Kristus: "Sakjané, sunat ana gunané nèk kowé nindakké hukum. Nanging nèk kowé nglanggar hukum, kowé padha waé kaya ora disunat.  Nèk wong sing ora disunat nindakké préntahé Gusti Allah ing Hukum Musa, wong kuwi kan uga bakal dianggep dadi wong sing disunat, ta?  Wektu wong sing ora disunat nindakké Hukum Musa, tumindaké kuwi nduduhké nèk kowé salah, merga kowé nduwé hukum sing ditulis lan wis disunat nanging nglanggar hukum.  Dadi wong Yahudi sing sejati kuwi ora merga penampilané utawa merga disunat.  Nanging, dadi wong Yahudi sing sejati kuwi merga atiné. Sunaté ana ing atiné miturut roh suci, dudu miturut hukum sing ditulis. Pujian kanggo wong kuwi teka saka Gusti Allah, dudu saka manungsa" (Roma 2:25-29) (Memulang dhasar ing Kitab Suci).
  • "Ora sunat spiritual saka ati" nuduhake oposisi kanggo Gusti Allah lan putrane Yesus Kristus:  ”Kowé kabèh kuwi wong sing ndableg, ati lan kupingmu ora tanggap. Kowé terus nglawan roh suci, kaya sing ditindakké para leluhurmu. Sapa nabi sing ora dianiaya karo para leluhurmu? Para leluhurmu matèni wong-wong sing martakké ramalan bab tekané wong sing bener, yaiku sing saiki wis kok khianati lan kok patèni. Kowé wis nampa Taurat sing diparingké Gusti Allah liwat para malaékat, nanging kowé ora nindakké kuwi” (Kisah 7:51-53).
  • "Sunat spiritual saka ati" dibutuhake kanggo partisipasi ing prayaan ing memori pati Yesus Kristus (apa wae pangarep-arep Kristen (swarga utawa kadonyan)) (Heavenly Resurrection; Earthly Resurrection; The Great Crowd): "Wong kudu mastèkké dhisik apa dhèwèké pantes, banjur dhèwèké lagi éntuk mangan roti lan ngombé cawan kuwi" (1 Korinta 11:28). Kristen kudu nglakoni ujian saka nurani sadurunge prayaan ing memori pati Yesus Kristus. Yen nganggep yen dheweke nduweni kalbu sing murni sadurunge Gusti Allah, Dheweke wis "sunat spiritual saka ati", mula dheweke bisa melu ing pengetan kematian Kristus (apa wae pangarep-arep Kristen (ing swarga utawa duniawi).
  • Pangandikane Sang Kristus, kanggo mangan simbol "daging" lan "getih", minangka undangan kanggo kabeh wong Kristen setya (apa wae pangarep-arep Kristen (ing swarga utawa duniawi): "Aku iki roti sing mènèhi urip. Para leluhurmu mangan manna ing padhang belantara, lan akiré tetep mati. Nanging saben wong sing mangan roti sing sejati, yaiku roti sing mudhun saka swarga, ora bakal mati.  Aku iki roti sing mènèhi urip, sing mudhun saka swarga. Wong sing mangan roti iki bakal urip saklawasé. Sakjané, roti sing bakal tak wènèhké kuwi dagingku, supaya donya iki nampa urip.” Wong-wong Yahudi banjur padha bebantahan karo siji lan sijiné, kandhané, ”Kok isa wong iki mènèhké dagingé kanggo dipangan awaké dhéwé?” Yésus kandha marang wong-wong kuwi, ”Saktenané aku kandha marang kowé, nèk kowé ora mangan dagingé Putrané manungsa lan ngombé getihé, kowé ora bakal nampa urip.  Sapa waé sing mangan dagingku lan ngombé getihku bakal éntuk urip saklawasé, lan aku bakal nguripké manèh wong kuwi ing dina pungkasan. Dagingku kuwi panganan sing sejati lan getihku kuwi ombèn sing sejati. Sapa waé sing mangan dagingku lan ngombé getihku bakal tetep dadi siji karo aku, lan aku dadi siji karo wong kuwi.  Padha kaya Bapak sing urip ngutus aku, lan aku urip merga Bapak, wong sing mangan dagingku bakal urip merga aku.  Iki roti sing mudhun saka swarga. Iki ora kaya roti sing dipangan para leluhurmu, merga wong-wong kuwi akiré tetep mati. Sapa waé sing mangan roti iki bakal urip saklawasé" (Yohanes 6:48-58).
  • Mulane, kabeh wong Kristen sing setya, apa wae pangarep-arepe, swarga utawa kadonyan, kudu njupuk roti lan anggur pengetan kematian Kristus, yaiku (apa wae pangarep-arep Kristen (ing swarga utawa duniawi):  "Yésus kandha marang wong-wong kuwi, ”Saktenané aku kandha marang kowé, nèk kowé ora mangan dagingé Putrané manungsa lan ngombé getihé, kowé ora bakal nampa urip. (...) Padha kaya Bapak sing urip ngutus aku, lan aku urip merga Bapak, wong sing mangan dagingku bakal urip merga aku" (Yohanes 6: 53,57) (The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow); Jesus Christ the Only Path).
  • Wong sing ora disunat spiritual, sing ora manut karo Gusti Allah lan ora ngandel marang kurban Kristus, ora diundang kanggo ngelingi patine Gusti Yesus: "Gusti Allah tresna banget marang donya iki nganti maringké Putra siji-sijiné, supaya saben wong sing nduduhké iman marang Putrané ora disirnakké nanging éntuk urip saklawasé. (...) Wong sing nduduhké iman marang Putra bakal nampa urip saklawasé. Wong sing ora manut marang Putra ora bakal nampa urip, nanging wong kuwi bakal terus ngrasakké murkané Gusti Allah" (Yohanes 3:16,36).
  • Pengetan kematian Kristus kudu dirayakake mung antarane para pengikut Kristus sing setya: "Mula, sedulur-sedulur, wektu kowé padha ngumpul kanggo mangan perjamuan kuwi, kowé kudu ngentèni kabèh padha teka" (1 Korintus 11:33) (In Congregation).
  • Yen sampeyan pengin melu ing "Prayaan ing memori pati Yesus Kristus" lan sampeyan ora Kristen, sampeyan kudu kabaptis, kanthi tulus kepéngin nuruti pituduh-pituduhé Kristus: "Mula, padha lungaa lan dadèkna wong-wong saka kabèh bangsa dadi muridku, baptisen wong-wong kuwi nganggo asmané Bapak lan Putra lan roh suci, wulangen wong-wong kuwi supaya nindakké kabèh sing tak préntahké marang kowé. Élinga, aku terus ngancani kowé nganti pungkasané jaman iki" (Matius 28:19,20).

Carane kanggo ngrayakake memori patine Yesus Kristus?

"Terus tindakna iki kanggo ngéling-éling aku"

(Lukas 22:19)

SOLA SCRIPTURA

Upacara pengetan kematian Yesus Kristus mestine padha karo Paskah, antarane wong-wong Kristen, jemaat utawa kulawargane sing setia (Exodus 12:48, Ibrani 10: 1, Kolose 2: 17; Korintus 11:33). Sasampunipun upacara Paskah, Yesus Kristus damel pola kangge perayaan salajengipun ngeling-eling sedanipun (Lukas 22: 12-18). Padha ana ing perangan Injil iki, Injil:

- Matius 26: 17-35.

- Markus 14: 12-31.

- Lukas 22: 7-38.

- Yohanes bab 13-17.

Sajrone transisi iki, Yesus Kristus ngumbah kaki para rasul rolas. Iku minangka piwulang kanthi tuladha: dadi sedherhana (John 13: 4-20). Nanging, acara iki ora dianggep minangka ritual kanggo nglakoni praktik sadurunge pengetan (mbandhingake Yohanes 13:10 lan Matius 15: 1-11). Nanging, crita kasebut ngandhani yen sawise iku, Yesus Kristus "nganggo klambi njabané". Mulane kita kudu nganggo sandhangan sing bener (Yohanes 13: 10a, 12 kanggo mbandhingake karo Matius 22: 11-13). Ing cara, ing situs eksekusi Yesus Kristus, Yohanes 19: 23,24: "Sakwisé maku Yésus ing cagak, para prajurit njupuk klambi njabané Yésus lan mbagi kuwi dadi patang bagéan, saben prajurit éntuk sak bagéan. Para prajurit kuwi uga njupuk klambi njero duwèké Yésus. Nanging, klambi kuwi ora ana jahitané, merga ditenun saka ndhuwur tekan ngisor. Mula para prajurit kuwi kandha marang siji lan sijiné, ”Klambi iki aja disuwèk, nanging ayo nguncalké undhi kanggo nemtokké sapa sing éntuk klambi iki.” Nganggo cara kuwi, kelakon apa sing ditulis ing Kitab Suci, ”Wong-wong kuwi mbagi-mbagi klambiku kanggo wong-wong kuwi dhéwé, lan wong-wong kuwi nguncalké undhi kanggo klambiku njero.” Yakuwi sing ditindakké para prajurit mau". Gusti Yesus Kristus ngagem ageman sandhangan ingkang berkualitas, salaras kaliyan pentingnya upacara. Tanpa nyetel aturan sing ora ditemtokake ing Kitab Suci, kita bakal nglakoni pangadilan sing becik babagan sandhangan (Ibrani 5:14).

Yudas Iskariot nuli tindak sadurunge. Iki nuduhake yen upacara iki bakal dirayakake mung antarane wong-wong Kristen sing setya (Matius 26: 20-25, Markus 14: 17-21, Yohanes 13: 21-30, critane Lukas ora tansah kronologis, nanging ing "logis" (Dibandhingake Lukas 22: 19-23 lan Lukas 1: 3 "aku ya mutuské kanggo nulis marang panjenengan bab perkara mau urut saka wiwitan" ;1 Korinta 11: 28,33).

Upacara pemujan digambarake kanthi gamblang banget: "Wektu isih padha maem, Yésus njupuk roti, lan sakwisé ndonga, Yésus nyuwil-nyuwil roti kuwi banjur diwènèhké marang murid-muridé karo kandha, ”Jupuken, maemen. Iki nglambangké badanku.” Sakwisé kuwi, Yésus njupuk cawan, banjur ngucap sokur lan mènèhké marang murid-muridé karo kandha, ”Kowé kabèh padha ngombéa saka cawan iki, merga iki nglambangké getihku, yaiku ’getih kanggo perjanjian’, sing bakal diecurké kanggo ngapurani dosané akèh wong. Kowé kabèh tak kandhani, aku ora bakal ngombé anggur manèh nganti wektuné aku ngombé anggur sing anyar bareng karo kowé kabèh ing Kratoné Bapakku.” Akiré, sakwisé nyanyi lagu pamuji, Yésus lan para muridé lunga menyang Gunung Zaitun" (Matius 26:26-30). Gusti Yesus Kristus nerangake sababe upacara iki, makna pengorbanane, roti tanpa ragi, simbol awak tanpa dosa, lan cangkir, simbol getih. Panjenenganipun nyuwun dhumateng para sakabatipun kangge mengeti sédanipun saben taun ing tanggal 14 Nisan (sasi kalender Yahudi) (Lukas 22:19).

Injil Yohanes ngandhani kita babagan piwulang Kristus sawise upacara iki, sing uga saka Yohanes 13:31 kanggo Yohanes 16:30. Yesus Kristus ndedonga marang Pangeran Yehuwah Gusti, miturut Yohanes bab 17. Matius 26:30, ngandhani kita: "Akiré, sakwisé nyanyi lagu pamuji, Yésus lan para muridé lunga menyang Gunung Zaitun". Kasunyatanipun, yen lagu pujian punika sasampunipun pandonga Yesus Kristus.

Upacara kasebut

Kita kudu ngetutake model Kristus. Upacara kasebut kudu diatur dening siji wong, imam jemaat Kriste.Yen upacara kasebut dianakake ing lingkungan kulawarga, iku dadi kepala kulawarga Kristen sing ngatur. Ora ana wong, wong wadon Kristen sing bakal ngatur upacara, kudu milih wong wadon lawas setya (Titus 2: 3). Ing kasus iki, wanita kudu nutupi sirahé (1 Korinta 11: 2-6).

Sing bakal ngatur upacara, arep ing Alkitab wulangan ing wusana adhedhasar crita saka Injil, mbok menawa maca ngomentari. Pandonga sing pungkasan kanggo Gusti Yéhuwah bakal diucapaké. Pujian bisa uga digayuh ing adoration kanggo Yéhuwah Allah lan ing pakurmatan marang Sang Putra Yesus Kristus.

Usul roti, jenis sereal ora kasebut, Nanging, iku kudu digawe tanpa ragi (Carane nyiyapake tanpa ragi roti (video)). Kanggo anggur, ing sawetara negara bisa dadi angel. Ing kasus ngédap iki, para pemimpin kang bakal nemtokake cara kanggo ngganti cara paling cocok ing basis saka Kitab Suci (Yohanes 19:34). Gusti Yesus Kristus nuduhake yen ing kahanan ngédap tartamtu, pancasan ngédap bisa digawe lan kamirahanipun Gusti Allah bakal Applied ing wusana (Matius 12: 1-8).

Ora ana tandha-tandha Kitab Suci babagan durasi sing tepat. Mulane, wong sing bakal ngatur acara iki kang bakal ngleksanani pertimbangan, kaya Sang Kristus piyambak wis rampung rapat khusus iki. Mung titik Alkitab wigati ngenani wektu upacara punika ing ngisor iki: memori saka sedanipun Yesus Kristus kudu ngrayakake "antarane rong bengi": 13/14 "Nisan" sawise srengenge (sunset), lan sadurunge sunrise. Yohanes 13: 30 nyariosaken dhateng kita bilih nalika Yudas Iskariot dheweke lunga banjur sadurunge upacara, "iku wengi" (Pangentasan 12: 6).

Pangeran Yehuwah nyetel hukum bab Paskah Alkitab: "Lan kurban Paskah ora tetep sewengi nganti esuk" (Pangentasan 34:25). Kenapa?  Paskah ditindakake "antarane rong bengi". Ing pati saka Kristus, iku Cempening Allah, nyatakake ing "pangadilan" (dekrit) uga "antarane rong bengi", sadurunge esuk, "sadurunge jago kluruk": "Imam Agung banjur nyuwek-nyuwek pangagemane, ngomong: "sampun nyenyamah Apa prelune isih nganggo seksi Deleng Saiki kowé kang padha nyenyamah Pripun?!.?" ngandika padha. "Banjur imam agung nyuwèk klambi njabané lan kandha, ”Dhèwèké wis ngrèmèhké Gusti Allah! Apa awaké dhéwé isih butuh seksi-seksi manèh? Kowé kabèh wis krungu dhéwé wong iki ngrèmèhké Gusti Allah. Saiki, piyé miturutmu?” Wong-wong kuwi njawab, ”Dhèwèké pantes mati.” (...)  Ing wektu kuwi uga, pitik jago kluruk. Pétrus langsung kèlingan omongané Yésus, ”Sakdurungé jago kluruk, kowé bakal ora ngakoni aku nganti ping telu.” Dhèwèké banjur metu lan nangis sesenggukan" (Matius 26: 65-75; Jabur 94:.20 "dheweke nggawe misfortune kanthi dekrit"; Yohanes 1: 29-36; Kolose 2:17; Ibrani 10: 1.). Pangeran Yehuwah mberkahi wong-wong Kristen sing setya ing saindenging jagad liwat Putra-Nya Yesus Kristus, doning Yésus Kristus, Amin.

Janji Allah
Inggris: http://www.yomelyah.com/439659476
Perancis: http://www.yomelijah.com/433820451
Spanyol: http://www.yomeliah.com/441564813
Portugis: http://www.yomelias.com/435612656

Tujuan saka situs iki

 Memulang dhasar ing Kitab Suci

Apa sing kudu dilakoni?

Menu utama:
Inggris: http://www.yomelyah.com/435871998
Spanyol: http://www.yomeliah.com/435160491
Portugis: http://www.yomelias.com/435612345
Prancis: http://www.yomelijah.com/433820120

TWITTER